SVZW krijgt geen loon naar werken tegen Flevo Boys

Door de harde wind was het voor SVZW en Flevo Boys moeilijk voetballen. In de 2e minuut was er al een kans voor Johan Tiems maar doelman Jens Veldwachter van SVZW redde goed. In de 7e minuut kwam toch de 0-1 op het bord. Bij het uitverdedigen schoot een SVZW verdediger de bal tegen Frank Post aan, waarna de bal in het doel rolde. Opnieuw een ongelukkige tegengoal. Vlak daarna de 1e kans van SVZW op de gelijkmaker, maar helaas geen succes.

Roelof Strikwerda van Flevo boys was de eerste speler die geel kreeg in deze wedstrijd. Frank Smit kreeg een grote kans op de gelijkmaker, maar jammer genoeg schoot hij de bal over het doel. In de 40e minuut de eerste wissel voor SVZW. Deniz Sahbaz kon niet verder na een blessure, zijn vervanger was Joshua ter Avest. In de laatste minuten voor de rust nog een paar kansen voor beide ploegen, maar er werd niet meer gescoord.

SVZW kwam heel goed uit de kleedkamer in de tweede helft. Robin de Jong zag een goed schot net over het doel verdwijnen. Yessin Maskoul kopte over na een corner. In de 50e minuut was het Frank Smit (foto) die alleen op doel van Flevo Boys doelman Rodney Rosink kon afgaan. Hij maakte goed gebruik van deze mogelijkheid en de 1-1 kwam op het scorebord. In de 60e minuut werd Lars Scholten door trainer Philip Agteres vervangen door Bas Woesthuis.

Een goede voorzet van Dries Buimer kon net niet in doel worden gekopt door Nick Koopmans. Door de harde wind vloog een corner van Robin de Jong bijna in het Flevo Boys doel. In de 75e minuut de 3e SVZW wissel, Nick Koopmans werd vervangen door Tom Hegeman. Vlak na deze wissel kreeg Madih Doufikar een goede kans om Flevo Boys weer op voorsprong te brengen, maar ook dit keer stond Jens Veldwachter op de goede plek.

Frank Smit kreeg een kans om zijn tweede van de middag te maken, maar deze poging werd geen succes. Bij Flevo werd Madih Doufikar vervangen door Thomas Boer. Robin de Jong zag zijn schot gekeerd ten koste van een corner, die vervolgens niets opleverde. In de 85e minuut kwam Flevo op 1-2 door Johan Tiems. Een onnodig doelpunt, want de SVZW verdediging had de bal resoluut moeten opruimen. In de laatste minuten probeerde SVZW nog wel de gelijkmaker te forceren, maar zonder resultaat. De goed leidende scheidsrechter gaf de tweede gele kaart van de wedstrijd aan Frank Post.

Flevo Boys was heel blij met dit resultaat en wisselde in de blessure tijd nog twee spelers om zodoende het slot offensief van SVZW te ontregelen. Frank Post en Aran Nijboer werden nog vervangen door Jarno van der Wal en Wesley Meijer. Opnieuw verlies, in een wedstrijd waarin minimaal 1 punt erin zat. Zaterdag a.s. de volgende kans op punten, in de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden.