Blauw Zwart laat onnodig punt liggen tegen Hemur Enge

Zaterdag stond voor Blauw-Zwart de wedstrijd tegen Hemur Enge uit Amerongen op het programma. Om het verlies van vorige week tegen SEV goed te maken en om aansluiting te houden bij de top moest er gewonnen worden. De Wierdenaren begonnen de wedstrijd niet scherp en kwamen hierdoor snel op een 2-0 achterstand. Door het slordige spel van Blauw-Zwart stond er na 10 minuten spelen een 4-2 achterstand op het scorebord. Na een time-out aan de kant van Blauw-Zwart wist de ploeg zich enigszins te herpakken, de ploeg kwam wat makkelijker tot scoren en hield het verdedigend beter dicht. Met een stand van 5-7 in het voordeel van de Wierdenaren werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft begon voor Blauw-Zwart goed door snel achter elkaar 3 keer te scoren. Na een stand van 5-10 in het voordeel van Blauw-Zwart ging het mis. Hemur Enge bleef knokken om aansluiting te vinden en door mee te gaan in het drukke, chaotische spel van Hemur Enge wisten zij terug te komen in de wedstrijd. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok stond er een stand van 11-11 op het scorebord. Blauw-Zwart had in de slotfase van de wedstrijd moeite met scoren en kwam hierdoor ook verdedigend onder druk te staan.

Met nog 1 minuut op de klok en een stand van 12-13 was de slotfase van de wedstrijd zenuwslopend. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Hemur Enge de gelijkmaker te maken, eindstand: 13-13. Door dit gelijkspel staat Blauw-Zwart nu 3 punten achter op koploper SEV. Pas op 9 maart staat voor Blauw-Zwart de volgende wedstrijd op het programma, de ploeg speelt dan in Wierden tegen KCD.