Winst heren en meiden VU18 Peatminers

Afgelopen weekend had BV Peatminers weer een aantal wedstrijden op het programma staan, waarvan meer winst dan verlies.

B.V. Isala Heren – Peatminers Heren

Afgelopen zaterdag speelden de heren van Peatminers n Deventer tegen basketbalvereniging Isala. De heren hadden thuis verloren en de heren uit Deventer werden sterker ingeschat. De sterke zoneverdediging zorgde ervoor dat Isala er de eerste minuten nog niet door kwam en daardoor moest de coach na ruim 2 minuten de eerste time-out aanvragen. Het eerste kwart was hierna voor de thuispartij, maar de vijf punten achterstand was voor de Vriezenveners erg acceptabel. De verdediging stond sterk en de aanvallen liepen lekker. Het tweede kwart lukte het bij Peatminers de wat slordige aanval van Isala de bal te “stealen” en na een aantal verre driepunters was de stand bij de rust zelfs 2 punten in het voordeel van Peatminers.

Het derde kwart lukte bijna alles. De aanvallen liepen goed en bij de verdedigingsrebound was de bal voor de lange jongens uit Vriezenveen. Begin 4e kwart was de stand zelfs 15 punten in het voordeel van Peatminers. De Vriezenveners wisten dat Deventer nog een versnelling bij konden schakelen en dat ze er nog niet waren. Maar Isala had een off-day en kreeg de aanval van Peatminers niet gestopt. Isala kwam nog wel dichtbij, maar de zenuwen waren bij Peatminers onder controle en daardoor was het vooraf onmogelijke gelukt. Winst voor Peatminers en de punten mee naar Vriezenveen: 54-57.

Peatminers VU18 – Almonte VU18

Zaterdag hebben meiden U18 (foto) voorlaatste thuiswedstrijd tegen Almonte gespeeld. De vorige keer had Peatminers met 62-78 gewonnen waardoor de dames vertrouwen hadden dat ze ook nu de winst weer konden pakken. Doordat Peatminers er in de full-court press meteen bovenop zat, had de tegenpartij tijd nodig om in de wedstrijd te komen, wat ervoor zorgde dat aan het eind van het eerste kwart Peatminers een voorsprong had van 24-6.

Het tweede kwart leek het eerder andersom. Op de een of andere manier speelden de dames niet meer hun spel maar gingen mee in die van de gasten. Ongecontroleerde acties zorgden ervoor dat er in het tweede kwart 8 om 24 punten werden gemaakt waardoor Peatminers met een stand van 34-32 nog maar met 2 punten voorstond. De tweede helft hebben de dames dat echter weer omgedraaid. De meiden kwamen goed door de verdediging van de tegenstander en met name door heel mooi samenspel vlogen de punten om de oren van Almonte. Eenmaal in die drive was Peatminers ook niet meer te stoppen: 82-67.