Zwart Wit verliest bij Zwaluwen haar tweede wedstrijd van het seizoen

Enigszins verrassend heeft Zwart Wit haar tweede verlies van het seizoen geleden. Na een goed begin, wist Zwaluwen in de eerste helft al een voorsprong te nemen. Deze hebben zij de hele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. De Deldenaren moesten bij een eindstand van 21-18 de twee punten in Zevenaar laten. De eerste wedstrijd tegen Zwaluwen in Delden, resulteerde nog in een 23-21 overwinning voor de Deldenaren. Maar toen bleek al dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en werd er gestreden voor elk punt. Een voorbode voor de returnwedstrijd, zo bleek afgelopen zondag. Noodgedwongen moest coach Rudi Struijk zijn ploeg op maar liefst vier posities wijzigen, maar stond er een representatief team op het veld.

Zwart Wit begon sterk aan de wedstrijd en wist vrij snel een 1-4 voorsprong te nemen. Zwaluwen wist zich na 10 minuten enigszins te herstellen en wist de stand bij 5-5 weer gelijk te trekken. Hierna begon een gelijk opgaande wedstrijd. Aanvallend had Zwart Wit het moeilijk en door de gewijzigde opstelling was er van automatisme weinig sprake. Toch konden er voldoende kansen gecreëerd worden, maar bleek de afronding een hekel punt. De ploeg uit Zevenaar schoot met scherp en de twee topschutters hadden het vizier erg scherp afgesteld. Aan het eind van de eerste helft wisten zij een klein gaatje te slaan (9-7). Zwart Wit wist de aansluitingstreffer te maken, maar een discutabele strafworp in de laatste seconden voor rust, zorgde voor een 10-8 tussenstand.

In de tweede helft was het spelbeeld ongewijzigd. Zwaluwen schoot met scherp en de zwart-witte formatie had moeite om hun spel te spelen en leek zoekende naar de medespelers. De ploeg uit Zevenaar speelde fysiek en probeerde hiermee de Deldenaren te ontregelen. Deze tactiek leek te werken, aangezien zij langzaam een voorsprong van vier punten kon nemen (14-10).

Op de momenten dat Zwart Wit enigszins dichterbij kwam, werden de duels door de arbiter afgefloten. Middels enkele strafworpen behield Zwaluwen hun voorsprong van vier punten. Het slotakkoord was voor Zwart Wit, maar dichterbij dan 21-18 kwamen zij niet. Zodoende bleven de punten in Zevenaar achter. Wel behoudt Zwart Wit de koppositie in de 3e klasse.