Den Ham deelt de punten terecht met ASC’62

In de uitwedstrijd tegen ASC’62 in Dalfsen lukte het Den Ham niet om de volle buit mee te nemen naar “De Rohorst”. Lange tijd had het er alle schijn van dat het zou lukken. Na 90 minuten stond er nog de 0-1 voorsprong op het scorebord, maar na afloop van de wedstrijd na 94 minuten, mocht Den Ham blij zijn dat het nog een punt kon bijschrijven.

Den Ham begon door blessures en schorsingen gehavend aan deze wedstrijd, (Schurink en Zorgdrager) waardoor Leon Uulders, Leon Harmsen en Luuk Kuiper in de basis mochten beginnen. Reeds na 4 minuten kwam Den Ham op een 0-1 voorsprong. Een volley genomen inzet van A-Junior Luuk Kuiper werd door de ASC verdediging geblokt, waarna Kevin Ruiterkamp met links met een fraaie boogbal doelman Scherpenkate het nakijken gaf.

De mannen van trainer Kok waren daarna goed bij de les en wisten met hard werken en veel inzet de voorsprong te handhaven. Niet dat het spel altijd even best was, hetgeen ASC’62 daar tegenover wist te stellen was ook van een mager niveau.

Gedurende de gehele tweede helft wist Den Ham de voorsprong vast te houden. De moegestreden Thomas Remmink werd vervangen door A-junior Jorn Veldhuis die daarmee zijn debuut maakte in het eerste team van Den Ham. Jorn viel verdienstelijk in maar door het grote aantal wisselingen in het team werd het spel er niet beter op. De inzet daarentegen was voorbeeldig. Toch ging het in de 90e minuut mis voor Den Ham toen een voorzet vanaf de rechterkant binnen werd gekopt door goudhaantje Matthijs van Gelder. In de eerstvolgende Hammer aanval was het invaller Marc Soepenberg die zijn schot maar net langs de kruising zag gaan.

Iedereen had zich vervolgens al zo’n beetje neergelegd bij een puntendeling, die gezien het spelbeeld terecht was. In de 93e minuut werd verdediger Jelmer Bolks in het eigen stafschopgebied onderuit getrokken, waarna hij in zijn val de bal beroerde met zijn hand. De scheidsrechter zag daar een strafschop in die vervolgens werd genomen door Chiel Pasman. Tot ontzetting van alles wat ASC’62 een warm hard toe droeg en tot vreugde van de talrijke Hammer supporters stuiterde de bal via onderkant lat weer terug het veld in waarna de leidsman direct af floot. Mixed feelings dus bij beide ploegen na afloop van de wedstrijd bij deze terechte puntendeling.