Asito komende 10 jaar naamgever stadion en hoofdsponsor Heracles Almelo

Asito en Heracles Almelo gaan tot minimaal 1 juli 2029 met elkaar door. De schoonmaakorganisatie wordt per 1 juli aanstaande voor tien jaar naamgever van het stadion van de club en verlengt tegelijkertijd het huidige hoofdsponsorschap voor de duur van die periode. Heracles Almelo en Asito zijn aan elkaar verbonden door passie voor voetbal, de club en de regio. Op 1 juli wordt de nieuwe naam van het stadion bekend gemaakt.

Dat hoofdsponsor en club een contract tekenen voor de duur van tien seizoenen is uniek in Nederland en zeldzaam in de wereld. Met de langdurige samenwerking hebben Asito en Heracles Almelo de ambitie om de club, en in het bijzonder het stadion, te laten uitgroeien tot een centrale plek in de regio waar maatschappelijke initiatieven ontstaan en tot wasdom komen. De toekomstige stadionnaam zal recht doen aan die speciale plek, de regio en de bijzondere samenwerking tussen sponsor en club.

Asito en Heracles Almelo dragen het erfgoed van club en regio een warm hart toe. De komende jaren laten ze dat zien in maatschappelijke projecten. Rondom de thema’s educatie, gezondheid en welzijn zullen beide partijen zelf initiatieven ontplooien en anderen inspireren mee te doen.

Club en sponsor zetten zich nu al in voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt, onder andere in samenwerking met de Penitentiaire Inrichting in Almelo en zorgaanbieder Aveleijn. Ook is het project Chief Cleaning Officer opgezet om het schoonmaak vak en de mensen die dit vak uitoefenen zichtbaar te maken. Sinds jaren wordt ook het Nationaal Integratiediner in het stadion georganiseerd, gericht op het in contact brengen van mensen van verschillende achtergronden en afkomst.

Foto: Heracles.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer