BC Bousema wint Gelderse derby van A1 Biljarts

BC Bousema heeft de Gelderse derby tegen A 1 Biljarts zondagmiddag met 6-2. Na de eerste twee partijen had het team van Ronny Hazewinkel een 4-0 voorsprong genomen. “Maar als je kijkt naar de beide partijen dan had net zo goed 2-2 of misschien wel in het slechtste geval 0-4 gestaan. Zowel Martin Horn tegen Martien van der Spoel als Frans van Schaik tegen Addy Wienk hadden de grootste moeite om afstand van hun tegenstander te nemen. Gelukkig voor ons speelden mijn mensen in het tweede deel duidelijk beter en dat gaf uiteindelijk de doorslag”, aldus de captain. Horn won in 30 beurten met 40-32 en Van Schaik versloeg Wienk in 40 beurten met 40-33.

In het tweede deel werd de overwinning al snel veilig gesteld door Murat Naci Coklu tegen Christian Rudolph. Coklu stond na zeven beurten al op een 12-4 voorsprong en bouwde die halverwege uit tot 20-8 vier beurten later. Via 30-10 na veertien beurten zegevierde Coklu met 40-15 in 20 beurten.

Een stuk moeilijker verging het Stefan Galla tegen Kay de Zwart. Galla opende wel met een serie van vier maar na een serie van zeven caramboles in de vijfde beurt liep de Duitser in het eerste deel van de partij achter de feiten aan. Na een tussenstand halverwege van 14-21 kwam Galla goed terug en na 22 beurten was de partij bij de stand 29-30 weer helemaal open. De Zwart kwam twee beurten later met een serie van vier caramboles op een 30-35 voorsprong maar Galla gaf zich echter niet gewonnen en nam na 30 beurten een nipte voorsprong van 37-36. Bij de stand 39-37 in de 32ste beurt trok De Zwart alsnog de partij naar zich dankzij een klos bij de derde carambole.

“Natuurlijk ben ik blij met de twee punten, maar gemakkelijk hebben we het niet gehad behalve dan in de partij van Murat tegen Christian Rudolph”.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer