BC Bousema: zondag tweemaal Gelderse derby

Voor de driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema staan er voor zondag tweemaal een Gelderse derby op het programma. Eerst speelt de ploeg van Ronny Hazewinkel de competitiewedstrijd tegen het Apeldoornse A1 Biljarts en ‘s avonds wordt tegen HCR Prinsen uit Haarlo de eerste wedstrijd in de strijd voor plaatsing voor de beker gespeeld.

“En beide wedstrijden zijn voor ons zeer belangrijk. Ondanks dat A1 Biljarts op plaats tien van de ranglijst staat is het niet zo maar een gelopen race. Om minimaal plek drie vast te houden moeten mijn spelers vanaf het begin goed bij de les zijn. Zowel uit als thuis hebben we het nooit gemakkelijk gehad tegen het team van Addy Wienk met welke spelers hij ook speelt”.

Zelf speelt hij in zijn sterkst mogelijke opstelling. “Dat klopt. Het is een unicum dat ik op dezelfde speeldag zowel over Murat Naci Coklu als over Martin Horn en Stefan Galla kan beschikken”. Als vierde man stuurt hij Frans van Schaik (foto) naar de tafels.

Addy Wienk, de captain van de bezoekers, komt met Christian Rudolph, Martien van der Spoel en Kay de Zwart naar Lochem. Zelf haalt hij de keu ook uit de foedraal.

Na de competitiewedstrijd, die om 13:00 uur begint, speelt BC Bousema dan vanaf 18:30 uur de eerste bekerwedstrijd tegen HCR Prinsen. “Met dit kwartet probeer ik een prima uitgangspositie te creëren voor de return later”. Dinand Prinsen, die deze middag thuis nog tegen ‘t Ivoor moet spelen, komt met Dick Jaspers, Anno de Kleine, Jelle Pijl en Raymund Swertz zijn opwachting in Lochem maken.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer