Dames Tornado te sterk voor BOVO

Zaterdag stond voor de dames van Tornado de thuiswedstrijd tegen De Hofnar – Bovo DS op het programma. Zonder diagonaal Jorieke Letteboer en passer-loper Ellen Meijer en met versterking van Danique Hutten en Merel Klein Haarhuis uit DS 2 klonk iets voor 16:00 uur het eerste fluitsignaal.

Vanaf set 1 legde Tornado de druk bij Bovo. De sterke service van Yvette Maathuis zorgde voor een voorsprong vanaf het begin. Het team van Bovo kwam weinig aan hun spel toe. Dit resulteerde in een 25-12 voor de thuisploeg. De tweede set leek een kopie van de eerste set. Naast een sterke servicedruk stond ook de blokkering goed. Bovo kwam er niet langs. Ze kwamen deze set iets meer terug dan de vorige en pakten niet meer dan 17 punten. De thuisploeg had een voorsprong van 2-0.

De derde set leek Tornado er wat meer moeite mee te hebben. Gedurende het begin van de set liep het gelijk op. Tornado liet Bovo te veel spelen waardoor er meer moeite was met het scoren van punten. Door een tactische time-out van coach Patrick te Vaarwerk zette hij de dames weer even scherp. Slim spel zorgde ervoor dat Tornado de druk aan de kant van Bovo legde. Bovo kwam niet meer aan spelen toe en Tornado trok ook deze set naar zich toe met een winst van 25-15.

De overwinning was binnen. Vier punten in ‘the pocket’. Er stond nog één taak te wachten: ook het bonuspunt in Geesteren behouden. Bovo gaf zich nog niet zomaar gewonnen. Tot 14-14 liep het gelijk op. Tornado herpakte zich goed en liep voor tot 19-15. Bovo kwam niet meer aan hun spel toe en Tornado trok de winst naar zich toe met 25-17. 4-0 winst voor de dames uit Geesteren.

Mooi detail is dat de concurrenten WIK Steenderen en Springendal Set-up ’65 beiden een punt hebben laten liggen. Dit betekent dat Tornado weer een puntje uitloopt en weer wat dichterbij het kampioenschap komt. Volgende week speelt Tornado om 14:00 uur een uitwedstrijd tegen Krekkers DS 2. waarvan thuis gewonnen werd met 3-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer