Dames VKC kunnen tegen Swol twee periodes bijblijven

De dames van VKC’03 moesten het zaterdagmiddag in Zwolle opnemen tegen de nr 2 uit de competitie, Swol. Een bijkomend lastig puntje voor de dames uit Tubbergen was wel de grootte van het zwembad. Het bad zo breed als dat hij lang was, en bij deze gedachten brak de dames uit Tubbergen het zweet al uit. Toch was de opdracht behoud je eigen spel en maak het spel niet te groot in het brede bad.

In de eerste periode leek het bijna VKC dat het spel maakte. Het waren ook de dames uit Tubbergen die via Judith Krabbé de openingstreffer wisten te maken. De eerste periode was voor VKC en met een 1-2 voorsprong mocht de 2e periode worden ingezet. In de tweede periode zetten de dames uit Swol wat meer bij. De voorsprong werd overgenomen, maar een groot gat werd nog niet geslagen, 4-3.

In de derde periode werd er door de thuisclub wat afstand genomen van de dames uit Tubbergen. De mid-voor uit Tubbergen werd dubbel geprest en VKC was aan het stoeien met een oplossing hiervoor, 6-3. De laatste 6 minuten liet VKC haar spel een beetje gaan. Met een aantal overtredingen wist Swoll er op de counter uit te komen, vkc begon meer risico te nemen. Met een 8-4 verlies, mogen de Tubbergse best tevreden zijn over het neergezette spel. Doelpuntenmakers Judith Krabbé, Marly Stopel, Sophie Derkman en Laurissa Krom elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer