Dames VKC’03 winnen belangrijke wedstrijd van NDD: 8-5

Zaterdagavond kwamen de dames van NDD uit Doetinchem naar Tubbergen op het opnemen tegen VKCV’03. Deze dames bezetten de plaatst net boven de Tubbergse. In de eerste periode was het VKC dat de voorsprong op zich nam. Maar van de meegegeven opdracht, blijf bij je eigen spel, was nog weinig zichtbaar. VKC ging mee in het spel van NDD, welke het wel lastig hadden met de volle pressing.

In de tweede periode nam NDD de regie wat over. Door uitsluitingen wisten ze de aansluiting en uiteindelijk ook de voorsprong over te benen 2-3. Dat het een vrij gelijk opgaande strijd was, was wel duidelijk. De score bleef continu binnen een marge van één doelpunt. In deze periode was het VKC dat veelvuldig de lat en de keepster van de tegen partij wist te vinden. Wel wisten de teams de stand weer gelijk te brengen 4-4.

De laatste periode moest het gebeuren, alles op alles om toch de punten te behouden. De laatste energie werd ingezet en met wat extra risico wist VKC de voorsprong te pakken, 5-4. Het antwoord kwam snel, en met een stand van 5-5 was alles weer terug bij af. Dat was het moment dat VKC alles uit de kast begon te halen, de dames wisten elkaar weer te vinden, en met een paar mooie reddingen van keepster Jorieke Aveskamp bleef VKC in haar spel. Na de voorsprong te hebben genomen, 6-5, ging het snel en nam VKC alles over. Met een volle winst van 8-5 is VKC de dames uit Doetinchem voorbij op de ranglijst.

Marly Stopel 4x en Leonie Busscher, Annemiek Bekkedam, Judith Krabbé en Laurissa Krom elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer