Dames WVC nemen vijf punten mee uit Zwolle

Afgelopen zaterdag speelde de niet geheel fitte selectie van Weghorst Makelaardij WVC dames in Zwolle tegen het tweede team van VC Zwolle. Op het centercourt startte WVC met Marlijne ter Avest, Fleur kleine Schaars, Kira Schorn, Loes Boone, Myrthe Maris, Lieke Scharbaai en Lisette Ottenschot. Het was een moeizame start voor WVC, ze speelden afwachtend en namen zelf niet veel initiatief. Hierdoor keken de dames al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Toch wisten de dames uit Wierden zich te herpakken en konden ze de stand gedurende de set omdraaien naar 11-13 door een uitstekende serveserie van Loes Boone. Door nog een goede servicereeks van invalster Kirsten Lentink kon WVC verder uitlopen in de set en won deze met 19-25.

Ook set 2 werd afwachtend gestart door de Wierdense dames, het stond 4-2, het ontbrak de dames aan scherpte. Deze set ging tot 20-20 gelijk op, waarna Zwolle het heft in eigen handen leek te nemen. Zij bereikten op 24-21 hun eerste setpoint. Hierna bracht trainer Frank van den Noort Kirsten Lentink weer in de ploeg voor de serve. Ook Marlon Voortman werd er in gewisseld voor Fleur kleine Schaars. Dit ging gepaard met de scherpte van vooral Myrthe Maris, twee aanval- en één blokscore, bracht WVC naar een 2e set winst (24-26).

In de derde set werd er door WVC een stuk beter gevolleybald. Zwolle liep de gehele set achter de feiten aan, waardoor de dames uit Wierden het spel konden bepalen. Lieke Scharbaai, Myrthe Maris en Loes Boone konden de passlijn van Zwolle goed onder druk zetten met hun service. Later in de set werd Kirsten Lentink ingebracht voor Lieke Scharbaai, die aanvallend ook haar punten kon scoren. De derde set werd overtuigend door WVC gewonnen met 17-25.

De vierde set werd gestart met een discussie met het arbitrage duo over de veiligheid in het veld. Voetfouten en netfouten werden niet waargenomen en dat baarde de trainer van de ploeg uit Wierden zorgen. Dit resulteerde in een gele kaart voor Frank van den Noort die overigens werd toegeschreven aan de coach van de tegenpartij. Buiten dit merkwaardige incident om, speelde WVC een goede set. Er werd veel  servedruk geleverd en er kwam weinig terug van de kant van Zwolle. Dit resulteerde in een stand van 12-25, waarmee WVC de wedstrijd met 0-4 heeft beslist. Er gaan dus 5 punten mee terug naar Wierden. De dames staan daarmee keurig op een 5e plek in de eerste divisie.

Foto’s: WVC

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer