De Tukkers uitgeschakeld na 0-2 nederlaag tegen Rohda Raalte

Na de overwinning op Rigtersbleek kreeg De Tukkers bij de loting wederom een zondag eerste klasser uit de koker. Afgelopen donderdagavond kwam Rohda Raalte op bezoek in Albergen om te strijden voor een plek bij de laatste 16 van de districtsbeker Oost. De gasten wonnen verdiend met 0-2.

Het was een eerste helft met weinig kansen. De ploeg uit Raalte kopte in de beginfase uit een corner een paar meter over. Een paar minuten later een mogelijkheid voor De Tukkers, ook uit een corner. Tymo Schär kreeg de bal voor zijn voeten, maar schoot ruim over. De eerste echte kans van de wedstrijd was meteen een doelpunt. Rohda zette de bal voor vanaf de linkerkant. De defensie van de Albergenaren verwerkte de bal met het hoofd in de voeten van Djeremy Zandvliet. Laats genoemde schoot via de binnenkant van de paal raak: 0-1. De Tukkers gaf verder weinig weg, maar kon aanvallend geen vuist maken. Vlak voor rust redde doelman Daan Keupink nog knap op een inzet van de gasten.

De tweede helft was een paar minuten oud toen De Tukkers voor het eerst de keeper van Rohda testte. Hij moest gestrekt op een schot van Joep Egberink. Daarna was Rohda veruit de betere en kwam ook op 0-2. Eerst kwam De Tukkers nog goed weg toen de aanvoerder van de ploeg uit Raalte uit een vrije trap de paal raakte. Een minuut later was het wel raak. Op het middenveld speelde Rohda zich knap vrij en vond de voorwaartsen. Daan Keupink kon in eerste instantie redden, maar was kansloos in de rebound: 0-2.

Tien minuten voor einde kregen de gasten nog een gemakkelijk gegeven penalty. Dit betekende ook een gele kaart, na protest volgde ook snel de tweede gele kaart voor verdediger van de zwart-witten. De penalty werd op de lat geschoten. Met een man minder bleef de stand onveranderd en zo bekert Rohda Raalte een ronde verder.

De komende twee weekenden wordt er in verband met de carnaval niet gevoetbald in competitieverband. Zondag 10 maart wacht de uitwedstrijd tegen DSVD in Deurningen. De aftrap is om 14:00 uur.

Er werd woensdag en donderdag nog meer gebekerd. Hier de uitslagen:

Quick’20 – Dalfsen 2-1, Longa’30 – DUNO 0-2, Tubantia – RKZVC 2-0, Barbaros – SDOUC 1-1 (Barbaros w.n.s.). DOS’37 – WVV’34 4-1, DETO – Silvolde 0-2, Vroomshoopse Boys – HSC’21 2 2-2 (Vr.h.b. w.n.s.), AZSV – Rood Wit 5-0.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer