De Tukkers verdiend langs v.v. Twenthe

De Tukkers speelde vrijdagavond tegen v.v. Twenthe een goede eerste helft en leidde verdiend met 2-0. Na de thee kwam v.v. Twenthe terug tot 2-1 en werd de wedstrijd rommeliger. Vlak voor het einde maakten de gastheren de 3-1, wat tevens de eindstand was. De tweede corner van De Tukkers was gelijk raak. De lage bal werd verlengd door Marco Stege en Kjell Huisman schoot goed binnen: 1-0. Een minuut na het doelpunt stichtte Twenthe het eerste gevaar voor het doel van de gastheren.

De doelman van de thuisploeg hoefde niet in te grijpen, want het schot ging ruim naast. Daarna was De Tukkers veruit de betere en liet bij vlagen goed voetbal zien. De vrije trap van Joep Egberink werd gepakt door de keeper. Even later een prachtige aanval van Albergse makelij. Jelle Hulskotte was het eindstation, maar kon niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten. Rens Davina moest nog in actie komen op een kopbal van de ploeg uit Goor en deed dat met succes.  Toch ging De Tukkers met een comfortabele voorsprong de rust in, want Jelle Hulskotte maakte er in de 42e minuut er 2-0 van. Hij zette zijn tegenstander weg en schoot op aangeven van Kjell Huisman raak.

In de tweede helft bleef de thuisploeg de bovenliggende partij met schotpogingen van Joep Egberink en Sjoerd Visschedijk. Uit het niets scoorde Twenthe na 53 minuten spelen de aansluitingstreffer. De Tukkers stond op de vijandige helft en de gasten profiteerden daarvan. De steekpass was op maat, waardoor Jeffrey Asbroek alleen op doel af kon. Hij bleef koelbloedig en bracht de stand terug tot 2-1.

Vijf minuten voor het einde besliste Marco Stege de wedstrijd. De verdediger van de zwart-witten kopte raak uit een hoekschop van Sjoerd Visschedijk: 3-1. Het slotakkoord was voor spits Jelle Hulskotte. Op aangeven van Tim Haarhuis scoorde hij, maar deed dat volgens de grensrechter in buitenspelpositie en dus bleef het bij 3-1

Komende donderdag speelt De Tukkers voor een plek bij de laatste 16 van de districtsbeker. De tegenstander is eerste klasser Rohda Raalte. De aanvangstijd in Albergen is 20:15 uur. De eerste volgende competitiewedstrijd voor de Albergenaren is op zondag 10 maart tegen DSVD. Op het natuurgras in Deurningen wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer