De Tukkers verliest thuis de derby tegen Saasveldia: 1-2

Ondanks de sneeuwval van de afgelopen dagen was het kunstgrasveld in Albergen afgelopen zondag sneeuwvrij en kon er gevoetbald worden. Er stond een mooie wedstrijd op het programma, de derby tegen Saasveldia. Tevens ook de strijd om plek 5 en 6. In een duel met veel strijd trok Saasveldia aan het langste eind en won met 1-2.

De eerste kans voor de gasten was meteen raak. In de 8e minuut schoot aanvoerder Robin Rikkert net buiten het strafschopgebied ineens op het doel en met succes. Zijn inzet ging prachtig in de uiterste hoek: 0-1. Saasveld stond vooral compact op de eigen helft en liet De Tukkers het spel maken. Ondanks het overwicht kwamen de Albergenaren in de beginfase van de wedstrijd niet tot kansen.

In het tweede deel van de eerste helft was dat wel het geval. De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was na 25 minuten spelen voor spits Jelle Hulskotte. Hij kopte op aangeven van Tymo Schär net naast. Niet veel later leek Sjoerd Visschedijk de gelijkmaker binnen te schieten, maar zijn schot raakte een verdediger van de gasten. Vlak voor de rust kwam Joep Egberink nog in scoringspositie na een goede combinatie, maar hij miste de bal.

Waar Saasveldia in de eerste helft meteen met scherp schoot, deed De Tukkers dat in het tweede bedrijf. Sjoerd Visschedijk ontving de bal aan de linkerkant en wipte het leer over de uitkomende doelman van Saasveldia: 1-1. De thuisploeg drukte door en kreeg ook de kans om op voorsprong te komen. Via een een-twee met Sjoerd Visschedijk stoomde Marco Stege op in de as van het veld. Zijn schot werd nog aangeraakt door been van de gasten, waardoor de bal naast ging. Aan de andere kant profiteerde Saasveld bijna na balverlies in de defensie bij de zwart-witten.

De Tukkers had het betere veldspel, maar moest in de 63e minuut toch de 1-2 incasseren. De bal werd vanaf de linkerkant voorgezet. Matthijs Cents stond vrij bij de tweede paal en schoot raak: 1-2. De wedstrijd kende veel duels en ook de nodige gele kaarten aan beide kanten. De Tukkers ging aanvallender wisselen wat bijna resulteerde in de gelijkmaker. De ingevallen Tim Haarhuis zette de bal laag voor op Jelle Hulskotte. Zoals kenmerkend voor deze middag, zat er net een Saasvelds been tussen om een doelpunt te voorkomen. Diep in blessuretijd kreeg de aanvoerder van de gasten nog de rode prent. De vrije trap die daaruit volgde werd maar centimeters over gekopt door Ruben Hulshof en zo won Saasveldia de wedstrijd met 1-2.

Volgende week speelt De Tukkers 1 de uitwedstrijd tegen NEO 1. Op Sportpark ’t Wooldrik in Borne wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer