Duur verlies Amicitia

Afgelopen zaterdag stonden de laatste wedstrijden van de Amicitia selectie voor de voorjaarsvakantie op het programma. Beide teams speelden tegen de Hoeve uit het gelijknamige plaatsje de Hoeve in Friesland. Voor de eerste teams van deze verenigingen stonden voorafgaand aan deze wedstrijd veel op het spel. Met allebei 5 punten stonden zij gezamenlijk op de voorlaatste plek van de ranglijst.

In een goed gevulde sporthal de Stamper gingen de ploegen daarom strijdlustig van start. In de beginfase gaat het gelijk op. Amicitia wist uit te lopen naar 7-4, maar niet veel later stond er 8-9 op het scorebord. Daarna liep de Vriezenveense formatie vervolgens weer uit naar 13-9, maar was de ruststand 13-14 in het voordeel van de Hoeve.

Kort na rust was de stand 15-15, waarna vervolgens de Hoeve het heft in handen nam en weet uit te lopen naar 15-18. De ploegen deden niet veel voor elkaar onder, maar Amicitia wist niet het gewenste niveau te halen. Met nog een kwartier te spelen was de stand 18-24. De fanatieke supporters van Amicitia gingen in deze fase achter de ploeg staan. Amicitia wist wat dichterbij te kruipen, maar het gat was uiteindelijk te groot. Eindstand 27-30. Amicitia laat hier hele dure punten liggen en zal zich in de komende wedstrijden moeten revancheren om uit de degradatiezone te komen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer