FC Twente ontsnapt aan puntverlies en loopt verder uit

FC Twente leek na negen zeges op rij vrijdagavond in eigen stadion tegen het stugge FC Eindhoven tegen puntverlies op te lopen. Ver in blessuretijd kreeg de thuisclub een gemakkelijk gegeven strafschop en die werd door Aitor Cantalapedra verzilverd. Aangezien directe concurrent FC Den Bosch tegen MVV een 1-2 nederlaag leed is het verschil nu opgelopen tot elf punten. Nummer drie, GA Eagles staat op twaalf punten van de Tukkers maar de ploeg uit Deventer komt zondag in Rotterdam in actie tegen Sparta.

FC Twente speelde zowel in de eerste helft als in de tweede helft een matige wedstrijd. De beste kansen waren nog voor de gasten, maar met name Joëll Drommel behoedde zijn ploeg voor een achterstand door een ingeschoten bal van de lijn te schoppen. De beste mogelijkheden zowel voor als na rust kwamen nog van verdediger Peet Bijen. Zijn kopballen uit vrije schoppen van Aitor troffen net geen doel. Eén keer redde de doellat.

Ook een dubbele wissel van Pusic, hij bracht Espinosa en Assaidi voor respectievelijk Hamdaoui en Boere, leverde weinig op. Een discutabele beslissing in de laatste minuut van de extra tijd besliste deze wedstrijd die eigenlijk geen winnaar waardig was.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer