FC Twente ook langs Jong PSV

FC Twente heeft zijn koppositie in de Keukenkampioen maandagsvond verstevigd. In Eindhoven was de ploeg Marino Pusic met 0-2 te sterk voor Jong PSV en dat betekende de negende overwinning op rij. Na vijftien minuten spelen bracht Aitor Cantalapiedra de Tukkers na een solo met een gericht schot op een 0-1 voorsprong.

FC Twente liet zich daarna terug zakken en liet PSV het spel maken. Verder dan een aantal hoekschoppen kwam de thuisclub echter niet. Wel moest FC Twente gele incasseren voor Monsalve, Schenk, die voor hem was ingevallen, en Boere. Ook FC Twente drong niet echt aan waardoor de rust werd bereikt met de 0-1 stand.

Ook in de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Vijftien minuten voor het einde werd Boere onderuit gehaald binnen de beruchte en hij benutte zelf de toegekende strafschop. Dit was zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen. De wedstrijd was gelopen. PSV kon niet en FC Twente hoefde zo nodig niet.

 Aangezien de nummers twee en drie, FC Den Bosch (0-0 bij Jong AZ) en GA Eagles (4-4 thuis tegen NEC) afgelopen vrijdag al averij hadden opgelopen, heeft FC Twente nu na 25 gespeelde wedstrijden 56 punten, acht meer dan FC Den Bosch en negen meer dan de ploeg uit Deventer. Ook in de derde periode gaan de Tukkers aan de leiding met twee punten meer dan MVV en drie meer dan RKC. Komende vrijdag is de nummer twaalf van de ranglijst, FC Eindhoven, in de Grolsch Veste de tegenstander.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer