FC Twente wint overtuigend en vergroot voorsprong

FC Twente heeft vrijdagsvond een overtuigende 4-1 overwinning behaald op het bezoekende Helmond Sport en vergrootte de voorsprong op naaste concurrenten FC Den Bosch, 2-1 verlies bij RKC, GA Eagles 0-1 verlies tegen FC Eindhoven en Sparta 2-2 bij FC Volendam. Het was de zevende overwinning op rij voor de ploeg van Marino Pusic.

FC Twente begon uitstekend tegen een gehavend Helmond Sport dat vele stamspelers moest missen door blessures. Na elf minuten werd Aitor onderuit gehaald en Tom Boere maakte voor de zesde keer vanaf de stip geen fout. FC Twente kreeg daarna tal van mogelijkheden om de score te verhogen, maar na ruim een half uur was het raak toen Nacho een afgeslagen bal in het doel schoot. Dit was ook de ruststand.

Kort na de hervatting gooide Aitor de wedstrijd definitief in het slot door de 3-0 te scoren. Na een uur spelen was het opnieuw raak en opnieuw was Nacho de maker. Nu met het hoofd. Jammer was dat het dominante FC Twente toch een tegendoelpunt kreeg. Vanaf de zestien redde Snepvangers de eer.

Ondertussen had Assaidi zijn opwachting gemaakt en ook Hamdaoui debuteerde kort voor tijd. Jammer was dat Assaidi zijn rentree niet kon bekronen met een doelpunt. Vanaf de elf meter zag hij zijn strafschop gestopt door doelman Van Gassel. FC Twente heeft nu vier punten voorsprong op FC Den Bosch, zeven op GA Eagles en acht op Sparta de tegenstander van volgende week.

In de strijd om de derde periodetitel zijn naast FC Twente ook RKC Waalwijk en FC Eindhoven nog zonder puntverlies. Het doelsaldo van de Tukkers is net iets beter dan dat van de twee Brabantse ploegen.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer