Gehavend Excelsior’31 doet zichzelf te kort tegen Futsal Apeldoorn

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn vrijdagavond bij de reserves van eredivisionist Futsal Apeldoorn tegen een 3-1 nederlaag aangelopen. Excelsior’31 weerde zich prima, ondanks het gemis van een viertal spelers, maar stond na afloop wel met lege handen. Excelsior’31 moest het deze avond stellen zonder Jan Borghuis (werk), Rik Harbers (blessure), Henk Lankamp (vakantie) en Tom Kamphuis (vakantie). Hierdoor werden Sander Kwintenberg, Daan Kreijkes en Cor Pongers aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Ondanks de gewijzigde selectie, speelden de Rijssenaren een prima eerste helft. Hoewel de thuisploeg al na vier minuten op een 1-0 voorsprong kwam, bleef Excelsior’31 goed spelen. Het was de betere ploeg en het kreeg een aantal grote kansen op de gelijkmaker, maar de keeper van de thuisploeg en de paal stonden een doelpunt in de weg.

Kort na rust kreeg Nikzad Mahbobi een discutabele rode kaart. Hoewel hij een overtreding beging en een gele kaart op zijn plaats was geweest, was van het hinderen van een doorgebroken speler geen sprake. Een aderlating voor Excelsior’31, dat hierdoor nog krapper in de spelers kwam te zitten.

Toch bleven de Rijssenaren knokken, maar door slordigheid in de achterhoede viel tien minuten voor tijd de 2-0. Excelsior’31 leek gebroken, maar op karakter kwam het terug tot 2-1. Met nog vier minuten speeltijd had het tot tweemaal toe een grote kans op de verdiende gelijkmaker. Futsal Apeldoorn leek van slag, maar het weerstond in het verloop van de wedstrijd de situatie waarin Excelsior’31 met Willard ter Stal als vliegende keeper opereerde. Bij één van de afgeslagen ballen wist de keeper van de thuisploeg in de laatste minuut in een leeg doel te schieten, waardoor Excelsior’31 uiteindelijk met een 3-1 nederlaag huiswaarts keerde. Een nederlaag met gemengde gevoelens.

Ondanks de nederlaag blijft Excelsior’31 op de zevende plaats staan in de eerste divisie. Futsal Apeldoorn slaat nu een gaatje van vijf punten met de Rijssenaren, maar hebben wel twee duels meer gespeeld. De teams onder Excelsior’31 die in actie kwamen behaalden ook geen punten, waardoor de situatie onveranderd blijft.

Volgende week vrijdag wacht voor Excelsior’31 een zware kluif. Dan komt koploper FCK de Hommel op bezoek in Rijssen. In de uitwedstrijd werden de Rijssenaren zoek gespeeld, maar dat laten ze thuis niet gebeuren. Excelsior’31 is gebrand op revanche en zal haar huid duur gaan verkopen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer