Gelderse driebandenderby in Haarlo eindigt onbeslist

De Gelderse driebandenderby tussen het Haarlose HCR Prinsen en A1 Biljarts uit Apeldoorn kende deze zondagmiddag geen winnaar. “En als je kijkt naar de onderlinge partijen denk ik dat dit ook terecht is”, aldus captain Dinand Prinsen.

Hij zag verliespartijen van Raymund Swertz tegen Addy Wienk, 20-40 in 39 beurten, en van Jelle Pijl tegen Henk Blauwblomme, 20-40 in 26 beurten. “Het zat mijn spelers in deze partijen niet mee, maar de tegenstanders hadden dat geluk dat je als biljarter moet hebben wel en dan win je gewoon”.

Hij kon wel overwinningen noteren van Anno de Kleine tegen Kay de Zwart, 40-33 in 32 beurten en van Eddy Leppens tegen Martien van der Spoel. “Eddy begon direct al goed met een serie van vijf caramboles, maar bij de stand 16-13 kwam hij pas goed op stoom. Met de regelmaat van de klok en de ene carambole nog mooier dan de ander kwam hij tot een serie van twintig caramboles in de elfde beurt”.

Leppens finishte uiteindelijk na veertien beurten. Van der Spoel kwam niet verder dan vijftien caramboles. HCR Prinsen blijft in de stand wel vierde en zag alleen dat het verschil met de nummer twee, STZ Zundert, 7-1 winst op Aardexpress, nu twee punten is. De achterstand op BC Bousema blijft één punt aangezien de Lochemse formatie een punt verloor aan hekkensluiter Burgmans Biljarts.

Foto: Jaap Gönning.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer