Gevoelige nederlaag dames Het Ravijn

De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagavond in de wedstrijd tegen regerend landskampioen en bekerfinalist Polar Bears een gevoelige 9-15 nederlaag geleden.  De Nijverdalse dames hadden nog last van het missen van de finaleronde van de KNZB beker tegen ZV De Zaan van een week eerder en keken na anderhalve periode al tegen een 0-7 achterstand aan. Daarna kwam de ploeg pas tot bezinning en kon het wat terug doen.

“De start was geforceerd, maar daarna pakten we de wedstrijd goed op”, concludeerde trainer-coach Jan Mensink na afloop van de wedstrijd. Het missen van de bekerfinale heeft er hard in gehakt, en dat zag je terug in de wedstrijd. “Ook hebben we te maken met enkele blessures, waardoor de selectie erg smal is. Ik hoop dat iedereen met het ingaan van de play-offs weer fit is, zodat we in het slotstuk van de competitie nog wat kunnen laten zien”. Dames 1 woordvoerster Laura Boerdam liet zich ook in soortgelijke bewoordingen uit: “In de derde en laatste periode speelden we goed. Daarmee moeten we doorbouwen naar de play-offs“. Boerdam (foto) werd in de wedstrijd aan Ravijnzijde topscoorster met 4 doelpunten.

Dames 1 en heren 1 reizen zaterdag naar af naar Barendrecht waar in het Inge de Bruijnbad om 17:45 uur eerst de competitiewedstrijd van Dames 1 tegen ZPB H&L Productions gepland staat. Om 19:15 uur volgt de Nijverdalse herenselectie met een wedstrijd tegen de herenselectie van de Barendrechters.

Statistieken:
Dames Het Ravijn-Polar Bears 9-15.
Periodestanden: 0-4, 3-5, 3-3 en 3-3. Doelpuntenmakers Het Ravijn: Laura Boerdam 4x, Yasemin Smit 3x, Charlotte Mensink 1x, Tessa Stutterheim 1x.
Doelpuntenmakers Polar Bears: Iris Wolves 4x Fleurien Bosveld 3x, Simone van der Kraats 2x, Luna de Vries 2x, Marit Bergers 1x, Nina ten Broek 1x, Lola Moolhuizen 1x, Frederique Bouwmeester 1x.

Foto: Het Ravijn

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer