Goud voor benjamin Cavan Boertje bij het heren turnen van Fysion

Afgelopen zaterdag turnden 3 jongens van de herenselectie van gymsportvereniging Fysion – Nijverdal hun 2e plaatsingswedstrijd van Regio Overijssel van de KNGU in Almelo. Cavan Boertje, benjamin 2e divisie niveau 17, liet t.o.v. de vorige wedstrijd in Didam op 8 december 2018 mooie vooruitgang zien. Op het onderdeel vloer wist hij zich met bijna een hele punt te verbeteren. De andere toestellen waren aardig vergelijkbaar met de wedstrijd in Didam. In het totaal scoorde 1 ½ punten meer en mocht hij wederom het podium beklimmen met de 1e plaats!

In dezelfde wedstrijd turnden ook Philip Putirulan en Sven Roenhorst, pupil 5e divisie niveau 17. Beide jongens zijn aan elkaar gewaagd! Bij de zes toestellen waarop de jongens hebben geturnd, was het elke keer stuivertje wisselen van plaats, wanneer er weer een tussenuitslag bekend werd gemaakt. Op vloer scoorde Philip 0.1 punt meer, op voltige exact dezelfde score, op ringen scoorde Sven 0.2 punten meer t.o.v. Philip en op sprong bijna een volle punt, maar bij brug scoorde Philip 0.3 punt hoger, evenals bij het laatste onderdeel rek met 0.6 punt verschil! In de einduitslag behaalde van de in totaal 18 deelnemers Sven een 8e plaats en met 0.05 punt verschil, behaalde Philip een 9e plaats!

Over een week horen de 3 jongens of zij zich hebben geplaatst voor de District finalewedstrijd op 23 maart in Putten! De jongens hebben goed geturnd, maar het blijft altijd spannend, met zo’n groot deelnemersveld, wie er door mogen. Een ding is zeker: Cavan Boertje heeft zich geplaatst voor de district finale wedstrijd door zijn gouden medaille.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer