HCR Prinsen zet eerste stap richting vijfde ronde KNBB beker

De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo hebben zondagavond goede zaken gedaan in het bereiken van de vijfde ronde van de KNBB beker. In Lochem werd in de eerste wedstrijd van de vierde ronde thuisclub BC Bousema met 2-6 opzij gezet.

Halverwege waren beide teams nog in evenwicht. Jelle Pijl won namens de ploeg van Dinand Prinsen met 1-2 (12-15, 15-5 en 14-15) van Stefan Galla maar even later had Martin Horn de ploeg van Ronny Hazewinkel weer naast de gasten gezet. De Duitser won eveneens met 2-1 (15-9, 13-15 en 15-12) van Anno de Kleine.

In het tweede deel begon met name Raymund Swertz uitstekend tegen Frans van Schaik. “De kersverse vader won de eerste twee sets overtuigend met 7-15 en 6-15, maar moest helaas de derde toch aan Van Schaik laten met 15-12. Op de andere tafel won Dick Jaspers, die als een speer begon, de eerste set met 4-15 van Murat Naci Coklu, maar in de tweede set kwam Coklu dankzij een nipte 15-13 weer naast Dick. In een spannende derde set waarin Jaspers op een 2-10 voorsprong kwam, kwam de spanning bij 10-10 toch terug. Met een paar wereldballen en een slotserie van vijf caramboles van Jaspers was de buit binnen”, aldus een dolgelukkige coach Dinand Prinsen.

Voor Ronny Hazewinkel was het wel even slikken, “maar de beste ploeg heeft vanavond gewonnen. Jammer dat Stefan Galla bij de stand 14-12 toch de derde set aan Jelle moest afstaan en dan sta je op 4-0 in plaats van 2-2.”.

De return is op zondag 24 februari in Haarlo. Beide teams spelen die dag ook voor de competitie. HCR Prinsen ontvangt A1 Biljarts en BC Bousema speelt thuis tegen Burgmans Biljarts.

Foto Dick Jaspers: Ton Smilde.

Foto Murat Naci Coklu; Paul Brekelmans

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer