Hilde Jager mengt zich in medaillestrijd bij Grand Slam Düsseldorf

Judoka Hilde Jager uit Markelo heeft zich voor het eerst in haar carrière weten te mengen in de strijd om de medailles op een Grand Slam toernooi. In Düsseldorf verloor ze zaterdag haar gevecht om het brons van de Spaanse Maria Bernabeu. Dat de 21-jarige Jager op het internationaal hoog aangeschreven toernooi meestreed om de medailles, was echter al een prestatie op zich. De Twentse judoka won eerst drie partijen, voor ze in de halve eindstrijd tegen een verliespartij aanliep.

“Had je dit gisteren tegen mij gezegd, dan had ik hiervoor getekend”, aldus Jager na afloop van het toernooi. “Maar als je er zo dichtbij bent, wil je ook dat podium halen. Toch kan ik super blij zijn. Voorafgaand aan dit seizoen had ik nog niet verwacht dat een vijfde plaats op een Grand Slam er al in zou zitten. Daar ben ik dus heel blij mee.”

Jager verraste in de eerste ronde de als derde geplaatste Maria Portela al, de nummer tien van de wereldranglijst. “Op een trainingsstage in Parijs was zij onlangs de enige waar ik niets mee kon, maar nu ging het echt super goed.” Uiteindelijk won Jager dus drie partijen, verloor ze de halve finale en streed ze om het brons tegen Bernabeu. “Zij is een stuk meer ervaren en won al twee keer een medaille op een WK. Ik heb hard gevochten, maar het lukte gewoon niet. Ik kijk echter met een tevreden gevoel terug.”

Foto: Rens Jager.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer