Klootschieters geselecteerd voor interland tijdens Hemelvaart

Zaterdag is de Grolsch Champions Tour op het onderdeel straat afgerond. Dit jaar werd er alleen bij de heren gestreden om een ticket voor de King of the Roads wedstrijd in Ierland in september. De jeugd heeft de titel vorig jaar gewonnen en mag dus de titel verdedigen, hetzelfde geldt voor Silke Tulk bij de dames. Bij alle categorieën werd er wel gestreden om startbewijzen voor de internationale wedstrijd in Duitsland tijdens het Hemelvaartsweekend.

Bij de jeugd waren er twee tickets te verdelen voor de internationale wedstrijd in Duitsland. Luc Mensink won de vijfde wedstrijd van het toernooi door de 1000 meter in 8 schoten te overbruggen. De klootschieter van Vooruitzicht wist als enige dit geweldige resultaat te behalen en won met maar liefst twee schoten verschil van de nummer twee, teamgenoot Mirco Breuker. Ook de tweede wedstrijd schoot Mensink in acht schoten over de finishlijn, echter had Steven Groeneveld van KV de Brink nu ook acht schoten en iets meer meters over de finish. Hiermee pakte Groeneveld de laatste dag overwinning. In het algemeen klassement kwam Groeneveld net tekort voor een ticket naar Duitsland, deze gingen naar beide jongens van KV Vooruitzicht: Mirco Breuker en Luc Mensink.

Bij de meisjes was Suzan Zieverink de torenhoge favoriet, nadat zij vorig jaar met Mirco Breuker de Junior King & Queen had gewonnen. Tijdens de vijfde wedstrijd wist de laatstejaars junior van KV ’t Broek ook te winnen, echter in de zesde wedstrijd kwam ze niet verder dan een vierde plaats. De zesde wedstrijd werd gewonnen door Imke Haring o/g Brugger van KV Ons Genoegen. Door drie dag overwinningen eerder in het toernooi pakte Jessica Rekers van KV Ons Streven de winst bij de meisjes en dus een ticket naar Duitsland. Suzan Zieverink pakte, met een punt voorsprong op Karlijn Greven, het tweede ticket.

Bij de dames waren er eveneens twee tickets te verdelen. Voorafgaand aan de laatste twee wedstrijden was duidelijk dat de strijd om deze tickets tussen drie dames zouden gaan; Silke Tulk (KV Kleine David), Lindsay Leussink (KV Huier) en Carlijn Hammink (KV Niej Haarbig) moesten met elkaar gaan uitvechten wie helaas thuis moest blijven tijdens het Hemelvaartsweekend. Tulk en Hammink hadden beide twee dag overwinningen in de wedstrijden hiervoor verzameld, Leussink werd in de vier wedstrijden hiervoor telkens tweede. De vijfde wedstrijd werd verrassend gewonnen door Marianne Westerink (KV ’t Woudhuis). Lindsay Leussink pakte, voor de vijfde keer deze Champions Tour een tweede plek. In de zesde wedstrijd won Silke Tulk door de 1000 meter in acht schoten te overbruggen. Lindsay Leussink werd wederom tweede. Door drie dag overwinningen wist Tulk de Champions Tour te winnen, Leussink wist met haar patent op tweede plaatsen beslag te leggen op het tweede ticket. Hammink kwam één punt tekort voor een ticket naar Duitsland en werd derde.

Bij de heren waren er vier tickets te verdelen voor de internationale wedstrijd in Duitsland. Tom Kemperink (KV Niej Haarbig) won verrassend de vijfde wedstrijd van het toernooi. William Hobbelink (KV Beuningen) won de zesde wedstrijd. Door zijn eerdere dagzege tijdens de derde wedstrijd kon Hobbelink het eerste ticket naar Duitsland in ontvangst nemen. Met geen enkele dag overwinning, maar met een mooi constant gemiddelde, pakte Jochem Wennink (KV de Brink) het tweede ticket. Patrick Zieverink (KV ’t Broek), die de vierde wedstrijd nog wist te winnen, werd samen met Luuk Zanderink (KV Beuningen), die de tweede wedstrijd van het toernooi gewonnen had, derde. Bij een gelijk aantal punten wordt er gekeken naar het aantal schoten, hiermee wist Zieverink de derde plaats veilig te stellen en werd Zanderink vierde.

Ook werd er na de prijsuitreiking van de Champions Tour Straat de Allroundtitel uitgereikt. Alleen de sporters die op de drie onderdelen straat, veld en zetten uitkomen, kunnen in aanmerking komen voor deze titel. Bij de heren won William Hobbelink het onderdeel straat, Mark Tijkorte (KV Mander) het onderdeel veld en Luuk Zanderink het onderdeel zetten. Luuk Zanderink wist uiteindelijk de allround titel te winnen, voor Patrick Zieverink en William Hobbelink.

Bij de dames won Silke Tulk alle drie de onderdelen. Hiermee was ze automatisch verzekerd van de allround titel. Lindsay Leussink werd tweede, Rodjean Vos (KV Vooruitzicht) werd derde. Bij de meisjes won Jessica Rekers het onderdeel straat, de onderdelen zetten en veld werden door Suzan Zieverink gewonnen. Hierdoor pakte de 18-jarige Zieverink haar laatste allround titel bij de meisjes. Volgend jaar zal ze, samen met Jessica Rekers, de overstap moeten maken naar de dames.  Karlijn Greven (KV Nooit Gedacht) werd tweede, Rekers werd derde in het allround klassement.

Bij de jongens waren er op de drie verschillende onderdelen ook drie winnaars. Luc Mensink won het onderdeel straat, Mirco Breuker het onderdeel veld en Steven Groeneveld het zetten. Door de overige onderdelen met elkaar te vergelijken werd Steven Groeneveld allround kampioen bij de jongens.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer