Mariënberg schept zich lucht met 2-3 winst in Nijverdal

Hoe twee achtereenvolgende overwinningen de boel anders kan kleuren. Voorlopig een 11e stek voor Mariënberg met maar 4 punten achterstand op bijvoorbeeld nummer 5, OZC uut Ommen. Voor enkele weken terug, na de zeperd thuis tegen Wilhelminaschool, pakten er zich donkere wolken samen boven het Westerpark en werd er voor het eerst gesproken over het verboden D-woord.

De kelderdeur van het zaterdagamateurvoetbal stond op een flinke kier…Nu schepte Mariënberg andermaal een beste dosis lucht voor zichzelf. Het elftal van trainer Niels van ’t Hoog mag zichzelf best wel een beetje op de borst kloppen. Twee lastige potjes werden winnend afgesloten. Vorige week won het knap met 1-0 van Hellendoorn en afgelopen zaterdag werd de uitwedstrijd in Nijverdal tegen SVVN met een 2-3 zege begroet.

Erjan Lamberink opende de score in Nijverdal na een mooie voorzet van Roy Kelder. Hiervoor was Mariënberg al enkele malen gevaarlijk voor het doel van SVVN geweest. Kevin Bolks maakte voor rust er 0-2 van. Hij reageerde attent op een assist van Dennis van der Veen.

Na rust kwam SVVN anders uit de kleedkamer, ze voerden de druk op maar na een stief kwartiertje leidde het nog niet tot het gewenste resultaat. De gasten konden zich simpel onder de druk uit voetballen.

Tot de 81e minuut. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar scheidsrechter Hermann Marschalk negeerde het signaal en keurde de goal desondanks en SVVN wist de aansluitingstreffer binnen te werken. Mariënberg was van slag en helemaal nadat binnen een minuut SVVN ook de 2-2 wist aan te tekenen.

Van een geruststellende 0-2 voorsprong was het vlak voor tijd gewoon weer gelijk. Niels van ’t Hoog wisselde twee keer om de druk naar voren te houden. In de slotfase kreeg de ploeg die het meeste recht op de zege had toch loon naar werken. Dani van der Veen had de beslissende en uiteindelijke 2-3 zege op zijn schoen. Mariënberg boekte een belangrijke zege en haalde 3 punten op uit Nijverdal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer