Mike Bolink wint seizoens opener Belgisch kampioenschap in Lommel

Tijdens de eerste wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap heeft Mike Bolink uit Holten beide manches weten te winnen. Na een vierde tijd in de tijdtraining kon hij in het 35 deelnemers tellende veld een goede start positie uitkiezen. Dat is op de zware zandbaan van Lommel zeker geen nadeel. Mike Bolink startte goed en kon op drie aan de wedstrijd beginnen bouwde e.e.a. goed op en kon een aantal ronden voor de finish de koppositie overnemen van regerend Belgisch kampioen Mark Boot.

De Lakerveld racing rijder wist deze positie tot de finish te behouden. De tweede manche had hij kopstart maar een foutje in de eerste ronde deed hem op plaats vier belanden. Een wederom goed opgebouwde wedstrijd bracht hem op de tweede positie. Een val van de eerste man leverde ook Mike een valpartij op. HIj was sneller weer vertrokken als zijn concurrent en wist zo ook de tweede manche en de wedstrijd te winnen. Met deze uitslag is hij tevens de eerste leider in het Belgisch kampioenschap 2019.

Gezien Mike zijn programma zal hij deze positie niet kunnen behouden maar de wedstrijd was een goede testcase op het naderende seizoen.  In Nederland is de eerste wedstrijd 10 Maart in Emmen gevolgd door 17 maart Dutch Masters in het Zeeuwse Axel de week daarop heeft Mike zijn eerste EK wedstrijd in het Engelse Matterly Basin.

Inters 250 Eindstand
1. Mike Bolink 50, 2. Greg Smets 40, 3. Joël Van Mechelen 33.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer