NKC’51 opnieuw een maatje te groot voor Revival

Zaterdag speelde NKC’51 de uitwedstrijd in Barneveld tegen Revival. Revival kent een moeilijk seizoen en zag al haar wedstrijden verloren gaan met grote standen en staat daarmee op de laatste plaats. NKC’51 wist de eerste wedstrijd van het zaalseizoen dan ook te winnen van Revival met 14-37. Om koploper te blijven moest er gewonnen worden, omdat later bleek dat beide concurrenten hun wedstrijden ook hadden gewonnen.

NKC’51 begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam moeilijk in het spel. Doordat er te veel mogelijkheden waren ging de ploeg wat geforceerd spelen, dat resulteerde in een 1-5 voorsprong na tien minuten. Ondanks dat NKC’51 niet haar beste spel liet zien wist Revival moeilijk de korf te vinden, waardoor het geen moment spannend geweest is in de wedstrijd. De eindstand leek volledig afhankelijk te zijn van hoe scherp NKC’51 ging spelen. Dit was in de eerste helft ondermaats, maar de ploeg ging toch met een riante voorsprong de rust in, 5-12.

Na rust was het Revival dat als eerst wist te scoren. Hierna zette NKC’51 aan en aan Nijverdalse zijde vielen de doelpunten wat makkelijker dan in de eerste helft. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft stond er een stand van 9-20 op het scorebord. Revival verdiende een compliment door nog voor elke bal te strijden, ondanks dat het een onmogelijk opgave was om nog enigszins terug te komen in de wedstrijd.

Coach Gert Schorn (foto archief) gunde de meegekomen junioren nog de nodige speeltijd en zij deden dit zeer naar behoren, waarbij Jens Hoek zijn debuut in het eerste mocht bekronen met een doelpunt. NKC’51 speelde de wedstrijd goed uit en bracht de eindstand op 12-28. Komend weekend speelt NKC’51 weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Spirit uit Voorthuizen om 18:15 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer