OZ&PC na zwakke start ruim langs de Vennen

Na een gelijkspel en een overwinning in de afgelopen 2 wedstrijden  gingen de dames van OZ&PC dit weekend op jacht naar een 3e resultaat op rij. Dit moest dan in eigen bad gebeuren tegen de Vennen uit Dongen. Het werd een duidelijke 9-4 overwinning behaald waardoor de punten in Oldenzaal bleven. OZ&PC begon niet sterk aan de wedstrijd. In de aanval was het allemaal erg afwachtend en werd er weinig initiatief getoond door de Oldenzaalse dames. Hierdoor bleef het in de 1e periode vooral bij enkele individuele acties. De momenten dat er wel in een hoger tempo en als team werd gespeeld leverde ook meteen kansen op voor OZ&PC. Uit 1 van deze kansen wist OZ&PC de score nog wel te openen maar voor de rest van de periode lag het initiatief toch echt bij de Vennen. De bezoekers wisten deze periode dan ook 3x te score om zo een 1-3 voorsprong te pakken.

Het tempo werd de 2e periode behoorlijk opgeschroefd door OZ&PC en werd er veel meer als team gespeeld waardoor er veel meer gevaar werd gesticht voor de doel van de Vennen. Ook in de verdediging was OZ&PC deze periode een stuk feller waardoor de Vennen juist minder kansen kreeg. En de kansen die de Vennen wel wist te creëren waren allemaal prooi voor de uitstekend keepende Dyonne Nijhuis, die ook deze wedstrijd bereid  was het OZ&PC doel te verdedigen. Dit resulteerde erin dat OZ&PC de periode won met 4-0, en dat terwijl er ook nog 1 doelpunt werd afgekeurd. Hierdoor kon OZ&PC de 3-1 achterstand ombuigen naar een 5-3 voorsprong.

In de 3e periode was het spelbeeld grotendeels hetzelfde als dat van de tweede periode. Toch wist de Vennen terug te komen tot 5-4 uit een onnodig weggegeven strafworp welke feilloos werd binnengeschoten. In de rest van de periode had OZ&PC echter duidelijk het betere van het spel en wiste vooral door snelle omschakelingen gevaar te creëren. OZ&PC wist deze periode 3x te scoren. En mede doordat het verdedigend al 2 perioden prima lag bij OZ&PC was de behaalde 8-4 voorsprong behoorlijk comfortabel.

In laatste periode gebeurde er niet heel veel meer OZ&PC maakte snel de 9-4 en kon daarna de wedstrijd rustig uitspelen. Het was natuurlijk niet zo dat beide ploegen niets meer probeerde maar bij OZ&PC was de noodzaak er wel vanaf en dit feit gecombineerd met was pech in de afronding zorgde ervoor dat de productie beperkt bleef tot 1. Voor OZ&PC was het vooral van belang dat ook deze periode het aantal tegendoelpunten beperkt bleef. En gezien de bezoekers niet tot scoren wist te komen mag wel gezegd worden dat OZ&PC in deze opzet is geslaagd. En zo werd een verdiende 9-4 overwinning behaald. Met 7 punten uit 3 wedstrijden, tegen directe concurrenten,  heeft OZ&PC een enorme stap gezet richting handhaving.

Periodestanden: 1-3, 4-0, 3-1, 1-0. Doelpunten OZ&PC: Chantal Brouwer 4x, Anna Gesheva 3x en Sanne Nordkamp 2x.

Foto: Herman Zandhuis

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer