OZ&PC zet met winst stap in de goede richting

Dit weekend kregen de dames uit Oldenzaal bezoek van WZC uit Zoetermeer. Een wedstrijd die direct na de herindeling door OZ&PC werd aangemerkt als 1 van de sleutel wedstrijden met het oog op handhaving. Gelukkig voor OZ&PC was, de eigenlijk gestopte, Dyonne Nijhuis bereid om deze wedstrijd het doel te verdedigen. En doordat ook nog wat ervaren krachten uit het 2e meespeelde met OZ&PC konden de Oldenzalers de wedstrijd beginnen met het op dat moment sterkst mogelijke team. En het resultaat was hier ook naar. In een wedstrijd waarin OZ&PC nooit echt in de problemen kwam, werd met 8-3 gewonnen en zo de 1e 3-punter van de nieuwe competitie behaald.

Direct  vanaf het begin wist OZ&PC het initiatief naar zich toe te trekken. De swim-off werd weliswaar verloren maar nadat deze 1e aanval van WZC was afgeslagen wist OZ&PC in de daaropvolgende aanval de midvoor dusdanig in stelling te brengen dat WZC een strafworp moest weggeven, welke Saskia van Benthem feilloos afrondde om  zo de score te openen. In aanvallend opzicht was er toch een opvallende rol weggelegd voor Saskia. In haar laatste wedstrijd van dit seizoen, voordat ze 6 maanden stage gaat lopen in Australië, kwamen alle doelpunten in de 1e periode van haar hand. In verdedigend opzicht speelde OZ&PC met veel vertrouwen en werden de vooraf gemaakte afspraken goed uitgevoerd waardoor de sterke midvoor van WZC maar weinig ruimte kreeg en de schoten vooral van afstand moesten komen. Deze schoten waren allemaal prooi voor Dyonne Nijhuis, die ondanks dat ze een half jaar niet had getraind nog als vanouds heerste in het doelgebied. OZ&PC wist deze periode dan ook de 0 te houden en zo een 3-0 voorsprong te pakken.

 De 2e periode begon nagenoeg gelijk aan de 1e periode maar doordat WZC verdedigend iets anders ging spelen wist OZ&PC wat minder kansen te creëren en bij de kansen die er waren ontbrak net dat beetje focus om tot scoren te komen. En naarmate het langer duurde voordat er gescoord werd ging bij OZ&PC het tempo omlaag waardoor er nog minder gevaar werd gesticht voor het doel van WZC. Dit alles had als resultaat dat OZ&PC deze hele periode niet tot scoren wist te komen. De bezoekers daarentegen wisten eindelijk van de 0 te komen door een manmeersituatie goed uit te spelen. 3-1 halverwege.

Tussen de 2e en 3e periode werd er bij OZ&PC op gehamerd dat het tempo in de aanval weer omhoog moest en de verdediging zo te houden. Als OZ&PC dit voor elkaar zou krijgen dan zouden de kansen vanzelf weer komen. Dit werd goed opgepakt, vooral in de omschakeling was OZ&PC veel feller dan in de voorgaande periode. Dit leverde OZ&PC meerdere malen een overtal situatie op waaruit 2x werd gescoord. Maar ook de aanvallen waaruit geen manmeer ontstond waren regelmatig gevaarlijk en dit leverde OZ&PC ook nog 1 goal op, al hadden dit er misschien wel meer moeten zijn. Net als in de 1e periode wist OZ&PC deze periode de 0 te houden en dus kon het laatste part worden aangevangen met een comfortabele, en dit seizoen ongekende, 6-1 voorsprong.

In de laatste periode wist OZ&PC al snel de 7-1 te maken waarna de wedstrijd eigenlijk al wel was gespeeld. OZ&PC ging vooral lange aanvallen spelen en probeerde zo tegenaanvallen van WZC te voorkomen. Dit resulteerde er ook in dat OZ&PC veel minder gevaarlijk werd in de aanval maar dat was voor OZ&PC dan ook niet perse meer het doel. Beide teams wisten een overtal situatie goed af te ronden om zo tot 8-2 te komen alvorens WZC met een geweldig schot in de kruising vlak voor tijd de eindstand van 8-3 op het scorebord wist te zetten.

Na het gelijkspel van vorige week en de winst in deze wedstijd heeft OZ&PC een goed stap gezet richting handhaving. Ook voor het zelfvertrouwen binnen de Oldenzaalse ploeg was dit een opsteker. Dit zelfvertrouwen moeten de Oldenzaalse dames meenemen naar volgende week als de Vennen op bezoek komt, dat is namelijk ook een sleutelwedstrijd.

Foto: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer