Randy Pegge: ‘We kunnen zomaar een reeks overwinningen neerzetten’

In Vasse ondervinden de ware SV Vasse supporters en spelers op het moment zware tijden. Met 9 punten uit 12 wedstrijden staat de voetbalclub op de één na laatste plaats in de 4e klasse A. De tweede seizoenshelft is net begonnen. Een interview met aanvoerder Randy Pegge over het huidige seizoen:

Wie is Randy Pegge?

Randy Pegge is 27 jaar oud, woonachtig in Mander (Vasse), werkzaam bij waterschap Vechtstromen en voetbalt al z’n hele leven bij SV Vasse.

Wat vind je nou zo leuk aan voetbal?

Sowieso het spelletje voetbal vind ik leuk. Naast het zelf voetballen kijk ik ook veel voetbal en bezoek ik alle thuiswedstrijden van FC Twente. Wat ik verder leuk vind aan voetballen is onder andere de sfeer in de kleedkamer, de trainingen, maar ook tijdens de wedstrijden strijden voor de winst en het uiteindelijk vieren van de winst. Eigenlijk alles wel.

Wat is je favoriete positie? Waarom?

Centraal achterin. Je hebt overzicht over het hele veld en hebt bovendien de mogelijkheid om in te schuiven wanneer je wilt. Hierdoor ben je niet alleen maar met verdedigen bezig maar heb je ook de mogelijkheid om aanvallend een steentje bij te dragen.

Welke voetbalclub support je?

FC Twente.

Wat voor soort voetballer ben je? Hoe kun jij je als voetballer onderscheiden met andere spelers?

Ik ben vooral een voetballer die niet zo heel snel gekke dingen doet in het veld. Ik probeer zoveel mogelijk de balans en de rust in het team te behouden. Daarnaast zoek ik de momenten uit om mee op te komen en scoor ik ook nog weleens.

Hoe lang doe je al aan voetbal en altijd bij SV Vasse?

Ik heb mijn hele leven al bij SV Vasse gevoetbald en ben ook niet van plan om ooit ergens anders te gaan voetballen.

Hoe ben je erbij gekomen om te gaan voetballen?

Volgens mij heb ik, tot zover ik kan herinneren, altijd gevoetbald. Voor de rest is er ook niet zoveel keuze in Vasse, elke jongen gaat nadat het zwemdiploma is behaald voetballen bij SV Vasse.

Wie is de beste voetballer op het moment vind jij?

Messi.

Wat betekent voetbal voor jou?

Voetbal betekent veel voor mij. Ik sta sowieso al minimaal 3 keer in de week op het voetbalveld. Daarnaast bezoek ik ook alle thuiswedstrijden van FC Twente en kijk ik ook zo veel mogelijk voetbal. Dus je kan wel stellen dat voetbal als een rode draad door mijn leven loopt.

Momenteel staan jullie op een 12e plaats, waardoor jullie strijden tegen degradatie. Wat maakt het verschil met vorig seizoen, toen jullie 5e eindigden?

Vorig jaar zat het allemaal mee en dit jaar zit het allemaal wel heel erg tegen. We hebben de afgelopen drie wedstrijden 1 punt gepakt, maar toch waren we telkens de bovenliggende partij en waren we de gevaarlijkste ploeg. Een keerzijde is dat wij de goals ook erg makkelijk tegen krijgen en daardoor vaak met lege handen staan. Wanneer het ons een keer meezit kunnen we zomaar een reeks van overwinningen neerzetten.
Hoe kijk je daardoor terug op de eerste seizoenshelft?

Ik kijk niet met zo’n heel goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. We hebben maar 3 keer gewonnen en daarnaast hebben we een aantal wedstrijden wel erg makkelijk verloren. De wedstrijd tegen KOSC (Ootmarsum) was wel het hoogtepunt van de eerste seizoenshelft. Voor het eerst sinds ruim tien jaar stond deze derby weer op het programma. Na meer dan een helft met 10 man te hebben gespeeld, trokken we de 1-0 voorsprong alsnog over de streep.

Hoe hebben jullie je in de winterstop voorbereid op de belangrijke tweede seizoenshelft?

We zijn begin januari eerst een weekendje weg geweest. Daarnaast hebben we, ondanks de weersomstandigheden, zoveel mogelijk geprobeerd te trainen en hebben we de enige oefenwedstrijd tegen LSV met 3-0 gewonnen.

Jullie spelen met een relatief jong team. Hoe bevalt dat?

Het team heeft de afgelopen jaren een verjonging doorgemaakt, veel oudere spelers zijn gestopt en we hebben daar een aantal goede jonge voetballers voor teruggekregen. Zij hebben veel voetbal in het team gebracht, maar daarnaast merk je dat het voor iedereen even wennen was. Vorig jaar leek alles op z´n plek te vallen en hadden we verwacht de volgende stap te kunnen maken. Echter moeten we dit seizoen juist een stap terug doen. Ik denk dat dit erg kenmerkend is voor een jong elftal.

Genoeg potentie voor in de toekomst dus?

Met dit team kunnen we nog makkelijk vijf jaar door, daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. Maar het zou altijd fijn zijn als er een aantal goede voetballers uit de jeugd de stap maken naar het eerste. Daarnaast ontwikkelen een aantal jonge jongens zich erg snel en kunnen zij de komende jaren erg belangrijk worden voor Vasse.

Kun je kort uitleggen hoe een wedstrijd er voor jou uit ziet?

Eigenlijk is dit wel heel standaard. Je verzamelt ruim een uur voor de tijd in de kantine en kletst een beetje met elkaar over van alles en nog wat. Hierna volgt de wedstrijdbespreking en ga je samen naar de kleedkamer. De sfeer voor een wedstrijd is bij ons vaak heel ontspannen, eenmaal op het veld gaat de knop om en is iedereen gefocust op de wedstrijd. De derde helft wordt altijd afgesloten in de kantine en in het dorpscafé.

Is er een wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

Je eerste wedstrijd in de basis bij het eerste elftal vergeet je sowieso nooit meer, maar die van mij was wel heel bijzonder. We speelden uit tegen Barbaros en ik mocht als A-speler mijn basisdebuut maken in het 1e. We stonden in de 87eminuut nog met 1-5 achter maar uiteindelijk hebben we in de resterende 5-10 minuten nog 4 keer gescoord waardoor de stand uiteindelijk 5-5 was, ongelofelijk.

Wat voor een tip zou je een beginnend voetballer geven om hetzelfde te bereiken wat jij nu hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Vooral het plezier houden in het voetbal en de successen vieren. Maar ook juist het luisteren naar (positieve) kritiek van de trainer en de oudere jongens in het team. Het is niet altijd leuk om kritiek te krijgen, maar als je er vervolgens wat mee doet word je daar zelf alleen maar beter van.

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Een leuke rubriek waarbij je ook eens leest hoe andere spelers het voetbal beleven.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer