Regioteam speelt dit jaar bij DKB ’44 in De Krim

Het Regioteam van de Gemeente Hardenberg komt dit jaar voor de 10e keer in actie. Voetbalvereniging DKB ’44 treedt op als gastheer. Naar verwachting wordt de wedstrijd begin juni gespeeld op het sportpark van de jubilerende VV DKB ’44 aan de Horstra’s Wijk in De Krim.

Op dit moment is de tegenstander nog niet bekend. Volgens organisator Johan Gaasbeek is het niet gemakkelijk om een aansprekende tegenstander te krijgen voor een duel tegen het Regioteam. Dat komt mede omdat de reguliere voetbalcompetitie pas eind mei eindigt. ‘Dat maakt de planning van de wedstrijd iets ingewikkelder, maar het komt ongetwijfeld weer goed’, zegt Gaasbeek met een lach.

In de negen voorgaande jaren waren de volgende clubs de tegenstander van het Regioteam: Grêmio Porto Alegre (Brazilië); beloften SC Heerenveen; Cruzeiro Esporte Clube (Brazilië); HHC Hardenberg; Cruzeiro Esport Clube (Brazilië); All Stars FC Twente; HHC Hardenberg; Ajax Cape Town (Zuid Afrika) en oud Heracles Almelo. De wedstrijd van vorig jaar tegen oud Heracles in Balkbrug werd met 2-0 gewonnen. In 2014 werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen Cruzeiro. In de overige wedstrijden moest het Regioteam steeds het onderspit delven.

Foto’s: Hans Heering.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer