Slordig VKC verliest in Zutphen

Zaterdagavond moesten de dames van VKC’03 nog te water in Zutphen om het op te nemen tegen de IJsselmeeuwen. De IJsselmeeuwen bezet de 5e positie in de 1e klasse van het district. Het initiatief kwam van de dames uit Zutphen deze wedstrijd. En door inzwemmende acties kwamen hier al snel 2 strafworpen op voort. Door goed keeperswerk en slecht ingeschoten ballen wisten de IJsselmeeuwen hiermee niet de voorsprong op de klok te zetten.
Later in de eerste periode nam de thuisploeg toch de voorsprong en met een 2-0 achterstand ging VKC naar de 2e periode. In de tweede periode wist VKC wat terug te doen. Door goed uitgespeelde man-meer situatie wist Richelle Harberink deze periode 3x het net te vinden. Deze periode stond gekenmerkt door vele uitsluitingen, de stand aan het einde 5-3.
De laatste 2 periodes moesten de dames uit Tubbergen proberen meer in hun eigen spel te komen. Het was zichtbaar dat de volle press problemen gaf bij de dames uit Zutphen maar ook dat het resulteerde in uitsluitingen aan de Tubbergse kant. De 3e periode ging redelijk gelijk op, enkele uitsluitingen aan beide kanten werden niet verzilverd. Met een 7-4 stand begonnen de laatste 6 min. Een aantal mooie aanvallen waarin de wilskracht van VKC zichtbaar was werden nog afgerond in een doelpunt, maar helaas wisten ook de IJsselmeeuwen doelpunten te verzilveren. De laatste 6 min werd het spel fysiek waardoor VKC zichzelf soms wat verloor in de wedstrijd. Vele schoten gingen op de paal/lat en over de goal. Met een 9-6 verlies konden dames terug naar Tubbergen.
Richelle Harberink 3x, en Annemiek Bekkedam, Indy Onland, Marly Stopel elk 1x.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer