Sportlust pakt slechts een punt in doelpuntrijke wedstrijd

Op een zonnige zondagmiddag stond de wedstrijd Sportlust Vroomshoop tegen Zenderen Vooruit op het programma. Bij winst van de Vroomhopers kon naar de top van de ranglijst gekeken worden. Ook voor Zenderen Vooruit was het een belangrijke wedstrijd om zo van de laatste plaats af te komen. Er stond dus veel op het spel voor beide ploegen. Bij Sportlust kon alleen Stefhan de Vries er niet bij zijn vanwege ziekte.

Sportlust en Zenderen begonnen de wedstrijd allebei wat afwachtend. Zenderen hanteerde vooral veel de lange bal op hun spits Ramon van Os en Sportlust probeerde er al voetballend uit te komen. Her en der werden er een paar speldenprikkels uitgedeeld, maar tot grote kansen aan beide kanten kwam het niet. Voor de wedstrijd waren de Vroomshopers echter wel gewaarschuwd om zo min mogelijk corners en vrije trappen weg te geven. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0 voor Zenderen. Bij een corner van Zenderen kwam Ramon van Os boven zijn directe tegenstander uit en stond het 1-0 voor de thuisploeg.

Echter stelde Sportlust hierna direct order op zaken en was het een minuut later alweer 1-1. De opgekomen back Nick Bruins gaf een afgemeten voorzet die Simon Spoor knap wist binnen te koppen bij de eerste paal. Hierna volgde er kansen over en weer. Frank Dubbink hielt met een paar knappe reddingen Sportlust op de been en aan de andere kant was het hetzelfde verhaal voor Zenderen Vooruit. Vlak voor rust kwam Sportlust toch op een 1-2 voorsprong. Coen Sickman legde een vrije trap bij de tweede paal neer en deze werd teruggelegd door een speler van Zenderen, waardoor Dennis Jozic de 1-2 binnen kon schieten.

In de tweede helft kwam Zenderen iets beter uit de startblokken. Veelal door de lange bal probeerde Zenderen gevaarlijk te worden. Sportlust hield echter stand en mocht Frank Dubbink bedanken die een paar geweldige reddingen verrichte. Sportlust daarentegen kreeg ook voldoende kansen. Zo kwam Simon Spoor 1-op-1 met de keeper en speelde hij de mee opgekomen Dennis Jozic aan die de 1-3 op het scorebord zette. Echter stak de grensrechter, tot ieders verbazing, de vlag in de lucht en floot de scheidsrechter voor buitenspel.

In plaats van 1-3 werd het echter 2-2. Een verre ingooi kwam in de voeten van Ramon van Os die de bal klaarlegde voor een opkomende middenvelder die Frank Dubbink kansloos liet. Sportlust zocht wanhopig naar de 2-3, maar had het vizier niet op scherp staan. Tien minuten voor tijd maakte Zenderen zelfs de 3-2. Na een scrimmage voor de goal van Sportlust kon een speler van Zenderen uiteindelijk gemakkelijk binnen tikken. Hierna zette Sportlust alles op alles om de gelijkmaker te maken. En deze verdiende gelijkmaker viel ook nog. In blessuretijd was het Simon Spoor die zijn schot onreglementaire gestopt zag worden door een speler van Zenderen. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Deze werd feilloos binnen geschoten door Tim Spoor. Eindstand 3-3.

Volgende week staat er een inhaalwedstrijd op het programma tegen RSC Rossum. Nu de ploegen 1 t/m 8 vier punten van elkaar afstaan zal dit wederom een belangrijke wedstrijd worden voor Sportlust.

Foto’s: Sportlust Vroomshoop

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer