Sportlust Vroomshoop hervat competitie met een ruime overwinning op Hengelo

Nadat de competitie door slechte weersomstandigheden twee weken langer dan gepland had stilgeleden mocht Sportlust vandaag eindelijk weer aan de bak. De 2e seizoenshelft ging van start met een thuiswedstrijd tegen HVV Hengelo. In de eerste wedstrijd van deze competitie wist Sportlust de uitwedstrijd tegen Hengelo met 5-3 te winnen. Ook vandaag wisten de Vroomshopers maar liefst vijf maal het vijandige doel te vinden.

Aanvoerder Dinand Hankamp moest een wedstrijd schorsing uitzitten en Dennis Jozic was nog niet voldoende hersteld van een enkelblessure om 90 minuten te spelen. Stef Lamberink was gelukkig wel beschikbaar en hij werd door trainer Job Lamberink in de uit vijf personen bestaande Vroomshoopse verdediging geposteerd. Coen Sickman en Stefan de Vries controleerden op het middelveld waar Toon van Dam de meest vooruitgeschoven pion was. Broertjes Simon (links) en Tim Spoor vormden vandaag een zeer succesvol spitsenduo. Zij namen namelijk de volledige doelpuntenproductie voor hun rekening.

Sportlust begon sterk aan de wedstrijd. Na een minuut spelen wist Stefan de Vries de score bijna te openen maar zijn schot spoot uiteen op de lat. Bij een snelle counter over de rechterflank werd Simon Spoor diep gestuurd. Er volgde een vlagsignaal van de grensrechter maar gelukkig voor Sportlust werd dit terecht genegeerd door de leidsman. Simon legde breed op Tim Spoor waardoor hij voor open doel de score wist te openen. Even later waren de rollen omgedraaid. Tim Spoor gaf een strakke voorzet vanaf de linkerzijde welke bij de 2e paal werd binnen geknikt door Simon. Nog voor rust wist Sportlust de score verder uit te breiden. Coen Sickman gaf een mooie steekpass en Simon Spoor wist twee minuten na de 2-0 ook de 3-0 achter de Hengelose doelman te knallen. De bezoekers werden amper gevaarlijk in de 1e helft.

Na rust ging Sportlust zeer matig van start. Het wist de bal niet in de ploeg te houden en er werd te weinig druk gegeven op de aanvallers van Hengelo. Dit resulteerde in twee schoten van afstand welke prima werden gekeerd door doelman Frank Dubbink. Even later wist hij echter een hoge bal niet te klemmen en beging vervolgens een overtreding op een van de aanvallers. Hierop volgde een strafschop waardoor aanvoerder Jan Peters de 3-1 kon binnenschieten. Hierna kreeg Hengelo nog een kans om meer schade aan te richten maar in het vervolg van de wedstrijd was Sportlust weer heer en meester.

Tim Spoor was vandaag niet af te stoppen voor Hengelo, en dat heeft met name de rechtsachter van Hengelo geweten. Tim draaide knap weg bij een balaanname maar zijn directe tegenstander had al een tackle van achteren ingezet. Hierbij had hij Tim kunnen blesseren en hij kreeg dan ook een rode kaart voor deze actie. Met een man meer kon Sportlust gecontroleerd de wedstrijd uitspelen en het wist nog tweemaal te scoren. Coen Kleinheerenbrink haalde de achterlijn en zijn voorzet kwam via Simon Spoor terecht bij Tim Spoor en hij wist zijn tweede goal van de middag te maken. Het slotakkoord was weer voor Simon. Stef Lamberink had nog energie over en hij verscheen met de bal voor het vijandige doel. Hij zag dat Simon er beter voor stond dus legde hij breed. Simon drukte af waarmee hij deze middag eindigde met maar liefst 3 doelpunten en 2 assists!

Ook voor Stijn Bruins was het een mooie middag. Hij maakte zijn debuut in het 1e elftal van Sportlust Vroomshoop. Dat uitstekend begint na de winterstop. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Zenderen Vooruit. Zij staan onderaan op de ranglijst maar de thuiswedstrijd tegen Zenderen ging eerder dit seizoen verloren. Kortom, Sportlust heeft wat recht te zetten.

Foto’s: Sportlust Vroomshoop

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer