STEVO verliest verrassend met 1-2 van Tubantia

STEVO heeft zich zondagmiddag het thuispubliek een slechte dienst bewezen door met 1-2 te verliezen van de nummer voorlaatst Tubantia. De Hengeloërs hadden aan drie minuten aan het begin van de tweede helft genoeg om de overwinning in de wacht te slepen. Wat STEVO na de achterstand ook probeerde, het wist de muur van Tubantia niet meer te slechten en liet STEVO en haar supporters met legen handen achter.
Tot aan de rust was er eigenlijk weinig aan de hand voor de thuisploeg, het spel was niet goed, maar Tubantia kon STEVO het leven ook niet echt zuur maken. STEVO was het meest in de aanval in het eerste bedrijf, maar tot echt grote kansen kwam het tot aan de veertigste minuut zelden. Tubantia deelde af en toe speldenprikjes uit en niet meer dan dat.

Vijf minuten voor rust kreeg STEVO een vrije trap toegekend schuin voor het doel aan de rechterkant van het speelveld. Stijn Harmelink bracht de bal voor de goal, en zag tot zijn vreugde een speler van Tubantia de bal over de eigen doellijn tikken. Een mooie opsteker de 1-0 voor STEVO, wat een vervolg moest krijgen in de tweede helft.

Schijnbaar was de thee STEVO slecht gevallen want vlak na rust gaf het de kleine voorsprong binnen vijf minuten weg. Eerst door een overtreding binnen de zestien, wat een benutte strafschop opleverde voor Tubantia en een minuut later door weifelend optreden in de achterhoede. Een lobje over de uitlopende doelman Roy Kreuwel was hierna genoeg voor de 1-2 voor de Hengeloërs.

STEVO was totaal verbouwereerd en moest ineens vol op jacht, naar in ieder geval de gelijkmaker. Dat lukte niet. Het viel veelvuldig aan, maar tot echt goed uitgespeelde aanvallen kwam het zelden door het veel te gehaaste spel. Onnodig en totaal onverwacht kreeg STEVO deze zondag een 1-2 nederlaag voor de kiezen die er toe doet. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper SC Bemmel op het programma. Na het gelijke spel tegen De Zweef en de nederlaag tegen Tubantia wordt het tijd voor een overwinning hoe zwaar de tegenstander ook is in Bemmel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer