SV Vasse pakt thuis drie punten tegen UD

SV Vasse heeft op een zonnig ’t Lankamp eindelijk weer drie punten gepakt. In de eerste helft tegen UD Weerselo was de stand al 2-0 in het voordeel van de Vassenaren, na rust hield Vasse stand en breidde het de score uit tot 3-0. Vasse had een aantal personele problemen waardoor Han Damhuis deze middag in de basis mocht starten. Vasse begon sterk aan de wedstrijd en kreeg via Daan Haarhuis en Stefan Weersink kansen op de 1-0. Na 15 minuten was het Sam Haarhuis die de score opende voor de blauwwitten. Hij ontving de bal van Tom Wiefferink en schoot de bal knap hard en laag tegen de touwen.

Vijf minuten later maakte Vasse de 2-0. Een verre uittrap van Kenneth Schuurman belandde achter de verdediging, de verdediger van UD kopte de bal te hard terug op de keeper waardoor die onfortuinlijk over de keeper in het doel rolde. UD kwam hierna beter in de wedstrijd maar tot echt gevaarlijke momenten leidde dit niet.

Het veld was erg hobbelig en dit uitte zich vooral in de tweede helft tot weinig goed voetbal van beide ploegen. Vasse vond het wel prima en liet UD komen. Vasse stond goed en UD wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Als kers op de taart maakte Daan Haarhuis nog de 3-0. Een klutsbal viel voor de voeten van Daan Haarhuis en de aanvaller stiftte de bal, van buiten de zestien meter, prachtig over de doelman en verdedigers. De volgende competitiewedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Het gaat dan om de inhaalwedstrijd tegen Delden. Deze zal worden gespeeld op zaterdag 23 februari, aanvang 15.00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer