SVZW naar Bennekom voor plek in de volgende bekerronde

Zaterdag staat er voor SVZW geen competitie wedstrijd op het programma. Wel staat er een bekerwedstrijd op de agenda. In de achtste finale moet SVZW het opnemen tegen Bennekom. Bennekom is op dit moment de koploper in de 1e klasse D. Na 16 gespeelde wedstrijden heeft de club 40 punten bij elkaar gespeeld. Opvallend is dat Bennekom nog geen enkele competitiewedstrijd verloor. Twaalf keer werd er gewonnen en vier keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Uit deze cijfers blijkt dat Bennekom de zaken goed voor elkaar heeft dit seizoen. Ze zullen dan ook graag een hoofdklasser uit de beker schieten. Bennekom plaatste zich voor de 1e bekerronde door in de poule fase af te rekenen met Spero, Bemmel SC en Blauw Geel 55.

In de 1e bekerronde was Bennekom veel te sterk voor Alexandria, dat met een 9-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. In de 2e ronde was Bennekom met 6-4 de baas over VVOP. Bennekom is een team dat makkelijk scoort dit jaar. In de competitie staat de teller op 46 doelpunten na 16 wedstrijden. Fabian Mösle is met 11 doelpunten de clubtopscoorder. Arnold Brehler is voor het 2e seizoen de trainer van Bennekom, en hij staat ook volgende seizoen voor de groep. In het seizoen 2016 – 2017 kwamen beide clubs nog in competitie verband tegen elkaar uit.

SVZW speelde afgelopen zaterdag de competitie wedstrijd tegen SC Genemuiden. En dat werd een wedstrijd die je niet gauw vergeet wanneer je er bij was. Want in de 88 minuut stond er nog 2-1 op het scorebord in Genemuiden. Maar 7 minuten later stond er 2-3 op datzelfde bord, en gingen de 3 punten naar SVZW.

Nu dus de kans voor SVZW om door te gaan in de beker. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want Bennekom zal ongetwijfeld ook in de beker de ongeslagen status willen handhaven. De winst op SC Genemuiden kwam op het juiste moment, nu hopen dat goede gevoel ook helpt om de volgende beker ronde te bereiken. De winnaar van de bekerwedstrijd tussen Bennekom en SVZW komt in de volgende ronde uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Silvolde dat DETO uitschakelde. De wedstrijd van zaterdag 23 februari a.s. begint om 15:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer