SVZW ontvangt Flevo Boys

Zaterdag speelt SVZW een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. De club waarmee vorig seizoen werd gestreden om het kampioenschap in de 1e klasse. Flevo Boys en SVZW waren vorig seizoen erg aan elkaar gewaagd. Tot de laatste speelronde waren de beide clubs met elkaar in gevecht om het kampioenschap. De onderlinge wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Dit seizoen is de situatie totaal anders. Flevo Boys staat in de middenmoot van de hoofdklasse B. En hoeft niet meer bang te zijn voor handhaving problemen. Op 20 oktober eindigde de wedstrijd in Emmeloord uiteindelijk in een 4-2 overwinning voor de thuisclub. SVZW speelde toen lange tijd met 10 man na een discutabele rode kaart. Desondanks had Flevo Boys heel veel moeite om te winnen van SVZW.

Nu maar eens kijken hoe de wedstrijd zich ontwikkeld in Wierden. Flevo Boys komt met bekende spelers naar Wierden, zoals Timon Rorije, Madih Doufikar en Frank Post en Aran Nijboer Vier aanvallers die altijd voor gevaar weten te zorgen. Onder leiding van trainer Kevin Waalderbos is Flevo Boys ook dit seizoen weer een elftal dat probeert met technisch verzorgt voetbal tot resultaat te komen. Inmiddels heeft de club 22 punten gehaald uit de 17 gespeelde wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor Flevo Boys op het eigen sportpark met 0-1 van AZSV.

De situatie voor SVZW is geheel anders. Er is sprake van direct degradatiegevaar. Er moet snel een verandering in de situatie komen. Natuurlijk is dat ook best nog mogelijk. De spelers kunnen moed putten uit de laatste gespeelde wedstrijd in de competitie. Afgelopen zaterdag werd er met 3-1 verloren van SDC Putten. Het eerste halfuur was SVZW de bovenliggende partij. Maar door een rode kaart kwam SVZW met 10 man te staan. En lukte het, ondanks keihard werken, niet om een goed resultaat te halen in deze wedstrijd. Door de winterse omstandigheden kwam SVZW nog niet in actie thuis in 2019.

Wel was er het nieuws dat 6 spelers SVZW gaan verlaten. Nigel Michels, Deniz Sahbaz, John Lubbers, Lars Kamperman Leferink, Jens Veldwachter en Maarten Jansen vertrekken allemaal aan het einde van dit seizoen. Woensdag werd ook bekend dat middenvelder Sten Knol (foto) de Wierdense club gaat verlaten. Bij SVZW rekent men er wel op dat deze spelers zich nog volledig inzetten in de strijd om handhaving in de Hoofdklasse B. Door blessures en een schorsing moet de technische staf opnieuw puzzelen om tot de juiste basis elf te komen. De wedstrijd tegen Flevo Boys begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden. Scheidsrechter is Richard Groenewegen uit Delfzijl.

Foto’s: SVZW

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer