SVZW op bezoek bij het sterke SC Genemuiden

Zaterdag staat voor SVZW de uitwedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma. Een zware opgave voor de Wierdenaren. SC Genemuiden werd voorafgaande aan dit seizoen veel genoemd als kampioenskandidaat. Nu kan al wel worden gezegd dat dit niet uit is gekomen. Vooral voor de winterstop verloor SC Genemuiden teveel punten. Maar na de winterstop lijkt er toch iets te zijn veranderd bij de thuisclub. In 2019 is SC Genemuiden nog ongeslagen in competitieverband. In Rijssen werd het 0-0 tegen Excelsior’31 en daarna werden CSV Apeldoorn en Sparta Nijkerk verslagen. Zowaar een hele mooie serie.

Inmiddels is wel bekend dat trainer Jan van Raalte het na dit seizoen voor gezien houdt bij SC Genemuiden. Zijn opvolger is ook al bekend; René van der Weij, de huidige trainer van Buitenpost. Ook zijn er al de nodige spelers mutaties bekend. Teveel om in deze voorbeschouwing op te nemen, maar Joran Pot moet er wel in. Hij gaat na afloop van dit seizoen de overstap naar SVZW maken. De trainer en de vertrekkende spelers hebben afgesproken dat via de voordeur willen vertrekken, en er alles aan gaan doen om een hele goede tweede seizoenshelft te draaien. SC Genemuiden verloor op 13 oktober jl. met 2-1 van SVZW in Wierden. Voor de eigen supporters zal de thuisclub er alles aan doen om dat verlies goed te maken.

SVZW weet al weken wat het te doen staat, punten halen. Maar helaas lukt dat steeds niet. Het voetbal is helemaal niet zo slecht, maar het elftal slaagt er maar niet in om punten te halen. Ook afgelopen zaterdag speelde SVZW een goede wedstrijd tegen Flevo Boys. Van de verkregen kansen werd er echter maar 1 benut. En als je dan een gelijkspel in handen hebt, moet je dat in de laatste minuten met hand en tand verdedigen. De bal maar over de tribune schieten in plaats van proberen nog een tegenstander uit te spelen. Want dan krijg je alsnog het deksel op de neus. Zulke dingen kun je niet benoemen als pech wat een ploeg die onderaan staat nu eenmaal heeft.

Het was wel mooi om te zien dat Lars Scholten en Tom Hegeman na lang blessure leed allebei hun rentree maakten. Er zijn nog wel een paar blessure gevallen, maar de verwachting is dat deze met 2 a 3 weken ook weer kunnen aansluiten. Karlo Borghuis is zeker niet bij, want hij is voor 3 weken geschorst na zijn rode kaart in Putten. Het zal een zware opgave worden voor SVZW om punten te halen in Genemuiden, maar je moet nooit bij voorbaat de strijd al opgeven. De wedstrijd op Sportpark De Wetering begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer