TOP verliest van met scherpschietend Elburg

Afgelopen zaterdag stond er voor TOP de eerste return wedstrijd op het programma. K.V. Elburg was de gastheer in sporthal het Punt. Beide ploegen zijn volop in de strijd tegen degradatie en kunnen de punten goed gebruiken. De heenwedstrijd verloor TOP na een slecht begin in de 2de helft.

Elburg begon t.o.v. de heenwedstrijd in een gewijzigde opstelling. TOP speelde in haar vaste opstelling. Het was TOP wat sterk aan de wedstrijd begon en in een doelpuntrijke beginfase een 5-3 voorsprong wist te pakken. Top was veel sterker maar vergat het gaatje groter te maken. Vanaf 9-6 begon Elburg in haar spel te raken. Vanaf dat moment kwam Elburg op gelijke hoogte en maakte vlak voor rust een gaatje van twee. TOP bepaalde de ruststand op 13-14 door een gescoorde strafworp.

Na rust was het Elburg wat slecht uit de startblokken schoot. TOP was de bovenliggende partij en kon op een verschil van 2 komen 17-15. Het gevoel om een gaatje te slaan was er. Dit lukte niet omdat er bij Elburg enkele individualisten rondliepen die erg scherp stonden te schieten. TOP maakte in de aanval gemakkelijk 2 doelpunten maar incasseerde er ook net zo makkelijk 2. Dit ging door tot 19-19 , hierna was de energie op bij de thuisclub. Elburg liep in de slotfase uit naar een geflatteerde 19-25 overwinning.

Ondanks dit verlies moet TOP doorgaan, want komende zaterdag staat HHV op het programma. De ploeg uit Hollandscheveld is volop in de strijd om promotie. Een moeilijke opgave maar zeker niet onmogelijk. De aanvang van deze wedstrijd bedraagt 18:45 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer