v.v. Langeveen en avc Heracles delen verdiend de punten

Zondag werd maar weer eens de voordelen van een mooi kunstgrasveld bestempeld. Om 12 uur was daar de beslissing, de wedstrijd tussen v.v. Langeveen en AVC Heracles ging “gewoon” door. Onder prima omstandigheden werd er om 14:00 afgetrapt. In de beginfase was het voor beide teams aftasten. De Heraclieden hadden meer het balbezit en voor de mannen van Langeveen was zaak om in de duels te komen en de ruimtes klein te houden. In het eerste kwart was er ook geen kans te noteren voor beide teams. Toch was daar de voorsprong voor Langeveen. Een prachtige voorzet van ‘routinier’ Niels Erik Nijkamp, werd strak in de hoek gevolleerd door onze spits Mart Leus.

Vlak daarna was het alweer gelijk. Een voorzet werd ongelukkig door Nick Lohuis in eigen doel gewerkt, stand 1-1 Een paar minuten was daar ook al de voorsprong voor de zwart hemden. Middels een terecht gegeven penalty schoot de spits van AVC Heracles de stand naar 1-2. Vlak voor rust schoot de aanvoerder van Heracles uit een vrije trap nog op de buitenkant van de paal, ruststand 1-2.

In de 60e minuut was daar de kans op de 2-2. Mart Leus kreeg de bal goed terug gelegd van Maric Gijsbers, maar één op één met de keeper, kreeg Mart Leus de bal niet achter de keeper. Ook de rebound werd door Rolf Snijders niet binnen de palen geschoten. Kort daarna kopte Mart Leus, na een prima voorzet Rolf Snijders, richting de kruising maar de keeper pakte de bal met een uiterste inspanning.

In 75e was daar wel de verdiende gelijkmaker. Na een prachtige diepe bal, gespeeld met de linkervoet van Roy van de Aast, stiftte Simon Schröder over de keeper. De mannen van Langeveen gingen daarna vol voor de winst. Dit resulteerde in een aantal mogelijkheden voor beide teams. De spits van de Heraclieden ging nog een keer alleen op doelman Thijs Averes af, maar de spits schoot naast.

Ook Schröder stormde nog een keer door de verdediging maar bij de afronding, speelde onze linksbuiten de bal te ver voor zich uit. Eindstand na 90 minuten voetbal, 2-2. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Vosta, de hekkensluiter, op het programma. Om 14:00 wordt er in Enschede afgetrapt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer