Voor Ten Brinke en Colsoul begint Dakar 2020 in Qatar

Amper een maand na de Dakar 2019 begint Bernhard ten Brinke alweer aan de voorbereiding op de Dakar Rally van 2020. De eerste ronde van het WK Off Road Rally’s in Qatar markeert voor de Nederlandse fabriekscoureur van Toyota een nieuwe fase in zijn carrière. “Om voorin mee te kunnen strijden in de Dakar Rally is ervaring en wedstrijdritme essentieel. Vandaar dat ik dit jaar een volledig programma ga rijden.”

Die elementaire extra ervaring gaat Bernhard ten Brinke opdoen tijdens de FIA World Cup for Cross Country Rallies, dit WK telt vijf wedstrijden over de hele wereld. De eerste afspraak is in Qatar, waar vanaf donderdag de Manateq Qatar Cross Country Rally wacht. Voor het eerst in drie jaar zal Bernhard over de pistes en door de duinen worden genavigeerd door de Belg Tom Colsoul.

“Het wordt een mooie vuurdoop, want deze wedstrijd is vooral berucht om het lastige navigatiewerk. Prima omstandigheden voor Tom en mij om snel weer op elkaar ingespeeld te raken. Onze eerste gezamenlijke periode was bijzonder succesvol. We hebben bovendien nu veel meer ervaring, dus ik heb er alle vertrouwen”, vertelt Bernhard ten Brinke.

In Qatar wordt de Nederlands/Belgische equipe begeleidt door Toyota Gazoo Racing en staat een optimaal geprepareerde Toyota Hilux klaar. Met een topauto, een topteam, Tom Colsoul als navigator heeft Bernhard ten Brinke het totaalpakket dat nodig is om te kunnen presteren in de World Cup en de Dakar Rally. “Het is echt een voorrecht om met Tom en Toyota Gazoo Racing te mogen bouwen aan iets moois”, benadrukt Bernhard ten Brinke.

Ten Brinke en zijn navigator krijgen in de Manateq Qatar Cross Country Rally heel veel zand en duinen voor de kiezen. De wedstrijd bestaat uit 6 special stages, in totaal goed voor 1367 kilometer op snelheid. De ceremoniële start is morgen; vanaf vrijdag tot en met dinsdag gaat de Toyota-equipe de strijd aan met nog 30 andere teams.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer