Voorbeschouwingen inhaalwedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staan er 5 inhaalwedstrijden op het programma. Na zaterdag hebben dan bijna alle ploegen 20 wedstrijden gespeeld. 30 maart en 22 april staan de laatste inhaalwedstrijden op het programma. Tot zolang zal er dus een scheef beeld in de stand blijven bestaan. De mooiste wedstrijd van deze speelronde is de ontmoeting tussen Staphorst en ACV. Bij de overige wedstrijden zijn de belangen ook groot. Valt de beslissing in de strijd om de 2e periode? Zaterdagmiddag om 17:00 is er misschien wel antwoord te geven op deze vraag.

DETO – AZSV 

DETO won zaterdag heel knap van Berkum. DETO heeft de punten heel hard nodig en deed dus goede zaken op de ranglijst met deze overwinning. AZSV speelde zaterdag gelijk tegen Excelsior’31.

De Aaltenaren zijn kandidaat om de 2e periodetitel binnen te halen. AZSV weet ook dat DETO de laatste wedstrijden punten binnen heeft gehaald. Ze zijn dus gewaarschuwd. Makkelijk zal het niet worden voor de bezoekers, maar ze lijken in staat om te winnen in Vriezenveen.

DUNO D – Sparta Nijkerk 

Bij DUNO D is men ontevreden over de resultaten tot nu toe. Van daar dat trainer Lodewijk de Kruif is ontslagen. Zijn opvolger is Jan Oosterhuis. Hij moet zorgen dat het team weer wedstrijden gaat winnen. Sparta Nijkerk is wat achterop geraakt bij de top van de ranglijst. Ook daar gaat het niet helemaal naar wens. Bij winst kan DUNO weer klimmen naar de middenmoot. Sparta weet dat bij een nederlaag de rol in de kopgroep is uitgespeeld. DUNO D laat in deze wedstrijd zien dat het elftal veel te laag staat, gelet op de kwaliteiten, en houdt de drie punten in eigen huis.

WHC – SC Genemuiden 

WHC weet wat het te doen staat: punten pakken. Thuiswedstrijden moeten dan in elk geval gewonnen worden. SC Genemuiden staat met de sterke selectie te laag op ranglijst. Te vaak gaat het mis in wedstrijden, zoals op 16 februari in de wedstrijd tegen SVZW. Een 2-1 voorsprong werd in de laatste 5 minuten nog verspeeld. WHC zal gaan strijden voor de overwinning, maar SC Genemuiden laat zich niet weer de kaas van het brood eten.

Staphorst – ACV 

In deze wedstrijd staan twee kampioenskandidaten tegenover elkaar. De thuisclub is op dit moment de koploper. En heeft ook nog een hele grote kans op de 2e periodetitel. ACV heeft een achterstand van 3 punten. Om aan te haken bij de kop moet ACV deze wedstrijd winnend afsluiten. Staphorst op eigen veld verslaan valt niet mee, want ook de 12e man is altijd op dreef op sportpark Het Noorderslag. ACV zal voor de winst komen, maar zal met lege handen weer vertrekken naar Assen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer