Voorbeschouwingen overige wedstrijden Hoofdklasse B

Zaterdag staat wedstrijdronde 19 op het programma in de Hoofdklasse B. Het is te hopen dat nu alle wedstrijden doorgang kunnen vinden. Want door de diverse afgelastingen is de ranglijst nu wat scheef getrokken. CSV Apeldoorn heeft al 18 wedstrijden gespeeld, terwijl WHC nog maar 15 keer in actie kwam. Urk ontvangt Excelsior’31 voor de topper van deze speelronde. Op papier is Sparta Nijkerk tegen SC Genemuiden ook een wedstrijd waar veel van verwacht mag worden. De overige wedstrijden zijn ook mooi om te volgen, omdat alle teams wel iets hebben om voor te voetballen.

Buitenpost – AZSV

Buitenpost verloor zaterdag kansloos met 5-1 bij ACV. Zoveel doelpunten tegen dat overkomt de Friezen niet vaak. AZSV won zaterdag met 0-1 bij Flevo Boys. AZSV is goed bezig, en staat op dit moment 1e in de strijd om de 2e periode. Buitenpost zal zich voor de eigen supportets willen revancheren voor de nederlaag in Assen. AZSV zal de lange reis niet voor niets willen maken en in elk voor een gelijkspel gaan. Ook Buitenpost zal in elk geval voor een puntje gaan. Een gelijkspel lijkt dan ook een juiste prognose voor deze wedstrijd.

Sparta Nijkerk – SC Genemuiden

Sparta Nijkerk staat op de 2e plaats met 1 punt achterstand op koploper Urk. Maar Urk heeft een wedstrijd meer gespeeld. SC Genemuiden heeft de laatste weken laten zien dat het elftal tot heel wat in staat is. De thuisclub kan dus een moeilijke middag tegemoet zien. Het publiek mag een mooie wedstrijd verwachten. De verschillen zullen klein zijn, maar Sparta Nijkerk trekt uiteindelijk aan het langste eind.

WHC – ACV

Door de winterse omstandigheden heeft WHC nog geen enkele competitiewedstrijd gespeeld in 2019. Het is dus afwachten hoe WHC uit deze periode komt. ACV won afgelopen zaterdag thuis met 5-1 van Buitenpost, een onverwachte grote overwinning. WHC is dus gewaarschuwd. WHC heeft de punten keihard nodig. ACV wil boven in mee strijden. Het verschil op de ranglijst is ook te zien in deze wedstrijd. Winst voor de bezoekers uit Assen.

CSV Apeldoorn – DETO

Een wedstrijd waarin de belangen groot zijn. Beide ploegen staan nu op nacompetitie plaatsen voor handhaving. De achterstand op de veilige 10e plaats is nu nog te overbruggen, maar dan moeten er wel punten worden gehaald. Verliezen zullen ze niet willen, maar aan een gelijkspel hebben ze bieden ook niets. Toch zal er geen winnaar zijn, na een typische degradatie wedstrijd.

DUNO D – Berkum

DUNO wil graag klimmen op de ranglijst. En met de beschikbare spelers moet dat ook mogelijk zijn. Ook Berkum staat te laag op de ranglijst, als je kijkt naar de sterkte van de selectie. Berkum haalde afgelopen zaterdag een mooie overwinning op Staphorst. DUNO kwam zaterdag niet in actie. DUNO moet in staat zijn om deze thuiswedstrijd te winnen, maar dan moeten ze wel attent zijn op de omschakelmomenten van Berkum.

Urk – Excelsior’31

Dit is de competitietopper van deze speelronde. Koploper Urk krijgt naast belager Excelsior’31 op bezoek. Urk is in goede vorm uit de winterstop gekomen. De beide thuiswedstrijden in 2019 werden overtuigend gewonnen. Excelsior kwam door afgelastingen de laatste 2 weken niet in actie. Om in het spoor van Urk te blijven moeten de Rijssenaren deze wedstrijd winnen. Maar winnen op Urk dat lukt maar heel weinig tegenstanders. Door een gelijkspel blijft de afstand tussen deze tegenstanders gelijk.

Staphorst – SDC Putten

Afgelopen zaterdag leed Staphorst een onverwachte nederlaag tegen Berkum. Voor het eigen publiek zal het elftal deze teleurstelling recht willen zetten. SDC Putten kan door de winst in de laatste twee wedstrijden naar boven kijken op de ranglijst. En zal ook weten dat ze kansrijk zijn voor de 2e periode. Staphorst moet oppassen voor het snelle combinatievoetbal van SDC. Kunnen ze dat ontregelen, dan moet het lukken om deze thuiswedstrijd te winnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer