Zaalvoetballers Excelsior’31 doen goede zaken in eerste divisie

De zaalvoetballers van Excelsior’31 beleefden vrijdag een uitstekende avond in de landelijke Eerste Divisie. Zelf wonnen de Rijssenaren het thuisduel tegen Bristol Team/Budgetisolatie met 8-4 en zag het de teams onder haar op de ranglijst verliezen. Excelsior’31 staat hierdoor nog steviger op de zevende plaats op de ranglijst.

Voorafgaand aan het duel werden spelers en staf getrakteerd op een mooie sfeeractie. Dit gaf de Rijssenaren een boost, want na vier minuten stond de equipe van Noël Oude Bennink en Jan Borghuis al met 2-0 voor. Excelsior’31 speelde een uitstekende eerste helft waarin het nog tweemaal scoorde, maar het liet de tegenstander ook in de wedstrijd door twee knullige tegendoelpunten. Hierdoor ging het met een magere 4-2 voorsprong de rust in.

Het niveau van de eerste helft konden de Rijssenaren in de tweede helft niet vasthouden. Desalniettemin liep het uit naar een 7-2 voorsprong. Halverwege de tweede helft stonden de Rijssenaren ook al op vijf overtredingen, waardoor het wel bij de les moest blijven. De bezoekers drongen aan en kregen ook kansen, maar waren niet scherp in de afronding. Hierdoor had Excelsior’31 nooit het gevoel de wedstrijd uit handen te geven. Zeker toen de bezoeker bij een 8-4 stand tot tweemaal toe een tien-meter-trap misten. Het bleef uiteindelijk ook bij 8-4.

Door deze zege neemt Excelsior’31 steeds meer afstand van de gevarenzone en staat het met achttien punten uit twaalf duels op een verdienstelijke zevende plaats. Het gat met plaats negen (nacompetitie) is maar liefst tien punten. Tevens hebben de Rijssenaren twee duels minder gespeeld.

Komende vrijdag wacht voor Excelsior’31 het duel bij Futsal Apeldoorn 2. De Apeldoorners staan met twee punten meer dan Excelsior’31 op de zesde plaats, maar hebben ook twee wedstrijden meer gespeeld.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer