Zaalvoetballers Excelsior’31 onderuit tegen koploper FCK/De Hommel

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen tegen de koploper van de eerste divisie. In eigen huis verloor het met 3-9 van FCK/De Hommel. ZVV Ede en Madereros CF wisten wel te winnen, waardoor Excelsior’31 haar voorsprong voor de plekken om lijfsbehoud langzaam ziet slinken.

Excelsior’31 miste deze avond bijna haar hele basisopstelling. Wegens blessures, schorsingen en een vakantie ontbraken Willard Baan, Serhat Sakru, Henk Lankamp, Nikzad Mahbobi, Henk Lankamp en Rik Harbers. Door het gemis van deze zes spelers was de spoeling aan Excelsior’31 zijde dun. Mede hierdoor maakte keeper Willard ter Stal zijn debuut in de hoofdmacht, wat hij zeer verdienstelijk deed.

Toch bood Excelsior’31 in de eerste helft goed weerstand, maar bij veel tegendoelpunten gingen er knulligheden aan vooraf. In plaats van met een voorsprong de rust op te zoeken, stond het na twintig minuten zaalvoetbal 2-5 voor de uitploeg. Met name de 2-4 en 2-5 in de laatste seconden voor de rust deed Excelsior’31 niet goed.

Na rust ging Excelsior’31 op zoek naar doelpunten om de marge te verkleinen. Excelsior’31 was hierin vijf minuten de bovenliggende partij, dat via Sander Kwintenberg terugkwam tot 3-5. Hierna was het verzet gebroken. In de laatste tien minuten van de wedstrijd liepen de bezoekers uit naar 3-9. Uiteindelijk een verdiende nederlaag, maar wel enigszins geflatteerd.

De Rijssenaren blijven overigens nog wel op de zevende plaats staan, maar door het verlies ziet het ZVV Ede en Madereros CF dichterbij komen. De stand onderin is: 7. Excelsior’31 (14-18), 8. ZVV Ede (15-14), 9. Madereros CF (15-11), 10. Brasil’77 (15-6) en 11. Bristol Team (16-4). De nummer 11 degradeert rechtstreeks, de nummers 9 en 10 zijn veroordeeld tot de nacompetitie.

Vrijdag 1 maart speelt Excelsior’31 het inhaalduel in Terborg bij Brasil’77. Waar Excelsior’31 de punten nodig heeft om zich rechtstreeks veilig te spelen, heeft Brasil’77 de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer