Zeer onstuimige editie Valentijnscross

Zaterdag was de Valentijnscross op Het Lageveld in Wierden. Een zeer onstuimige editie. De flinke rukwinden zorgden ’s morgens voor een flink aantal tegenvallers bij de opbouw. Veiligheid stond voorop en de organisatie koos voor een minimale opbouw, zodat de deelnemers ’s middags toch van start konden gaan.

Ondanks het stormachtige weer kwamen er ca. 500 lopers naar Het Lageveld om deel te nemen. De harde wind was een extra uitdaging in de race en de liefde voor het hardlopen werd dan ook flink op de proef gesteld. Na afloop waren de reacties van de deelnemers gelukkig erg positief: ‘Een cross zoals een cross hoort te zijn.’ ‘Super organisatie.’ ‘Het was top, bedankt!’ en daar doet de organisatie, die volledig bestaat uit vrijwilligers, het natuurlijk voor.

Om 13.00 uur ging de 10,8 km van start en er ontstond al snel een kopgroep, bestaande uit Danny Koppelman, Rutger op den Dries en Nick Zwienenberg. Na de derde ronde pakte Danny Koppelman (StepOne runningteam) de leiding en eindigde als eerste in een prachtige tijd van 37.40 minuten met daarachter, resp. als 2e en 3e, Rutger op den Dries en Nick Zwienenberg van ZorgSaam Runningteam.

Bij de dames liep Sabine Wassink in een tijd van 47.57 minuten naar de winst. Saskia Schutte (AV Cialfo) werd 2e en de Zwolse Linda Eektimmerman werd 3e.

Om 14.15 uur ging de 2,5 km van start. Bij de jongens/heren finishte Niels van den Heuvel (AV Rijssen) in een tijd van 10.02 uur met Matthijs Klaasboer (Daventria) in zijn kielzog. Hij finishte in een tijd van 10.04 minuten. Wouter Seppenwoolde (Atletics) werd 3e in een tijd van 10.15 minuten.

Bij de meisjes/dames kwam Nora Assink (Spurt ’88) in een tijd van 11.15 minuten al snel over de finish met een voorsprong van driekwart minuut op Jasmijn Postma (Atletics). Zij werd 2e in een tijd van 12.01 minuten. Sylvie Meesters (Atletics) werd 3e met een tijd van 12.28.

Daarna kwam de 1.500 meter kidsrun. Een mooie opkomst. Er stonden totaal 80 kinderen aan de start. Een fantastisch gezicht hoe de kinderen fanatiek rond Het Lageveld raceten. Thijmen Knobben (Atletics) werd 1e bij de jongens t/m 12 jaar in een tijd van 6.09. Laura Boers (StepOne) was onverslaanbaar bij de meisjes t/m 12 jaar in een tijd van 6.27 minuten. Bij de jongens t/m 9 jaar was Per Bakker uit Zwolle de winnaar. Bij de meisjes t/m 9 jaar ging Isa Vossebelt van AV Rijssen er met de winst vandoor.

De Valentijnscross werd afgesloten met de 5,4 km. 230 deelnemers kwamen over de finish! William van Eeken (ACO) finishte als eerste in een knappe tijd van 18.52 minuten met daar vlak achter Kibrom Hadgu uit Zwolle in 19.01 minuten. Luc Beuckens (AV NOP) werd 3e in een tijd van 19.05 minuten. Bij de dames kwamen Aline Kootstra en Yvonne Meijer van ACO van Elderen in 21.16 minuten over de finish en werden daarmee beide 1e in hun categorie.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl. De volgende loop op Het Lageveld is op 30 maart a.s.. Meer informatie is te vinden op: www.lageveldlopen.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer