Zesde editie Rotary Streetsoccertoernooi groot succes

De zesde editie van het Rotary Streetsoccertoernooi was een groot succes. Ruim 900 leerlingen van groep 6, 7 en 8 van Hengelose basisscholen kwamen in actie in Hangar 11 op Vliegveld Twenthe. In een prachtige ambiance werd fanatiek gestreden om de prijzen gestreden. En veel geld binnengehaald voor de goede doelen Jeugd Fonds Sport en Cultuur Hengelo-Borne en Special Heroes.

De prijzen en de Rabobank Fair Play awards werden uitgereikt door burgemeester Sander Schelberg en topvoetballers Robin Pröpper en Zeki Erkilinc van Heracles Almelo, Jeroen van der Lely van FC Twente en Lysanne van der Wal en Bente Jansen van FC Twente Vrouwen.

Het Streetsoccertoernooi is een initiatief van Rotary Club Hengelo-Driene. Dit jaar hebben maar liefst 170 teams met leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van 26 Hengelose basisscholen deelgenomen. Het toernooi wordt samen met Hengelo Sport georganiseerd, studenten van het ROC van Twente floten de wedstrijden.

Nieuw dit jaar waren een Special Heroes toernooi op de donderdagochtend voor het voortgezet speciaal onderwijs, de aanwezigheid woensdagmiddag van het E-sportsteam van Heracles Almelo en de mogelijkheid om live de uitslagen te volgen. Verder is ook de Kids Club van FC Twente aanwezig en werd van alle teams een teamfoto gemaakt.

Aan het toernooi is altijd een goed doel gekoppeld. Dit jaar zelfs twee. Voorzitter Rob Mees ten Oever van Rotary Club Hengelo Driene overhandigde cheques van €5483,48 aan zowel het Jeugd Fonds Sport en Cultuur Hengelo Borne als aan Special Heroes. 5000 euro daarvan was afkomstig van sponsoren die de Rotary Club voor dit toernooi wist te werven, de rest een vrijwillige bijdrage van spelers en toeschouwers. Dat was nieuw dit jaar, om de binding met de goede doelen te versterken.

De winnende teams van het Heutink ICT Rotary Streetsoccertoernooi 2019 zijn:

Meisjes groep 6

Fair play cup: Spider girls Willemschool

  1. FC Flyergirls – Telgenkamp

Jongens groep 6

Fair play cup: Schoppert 1 – ‘t Schoppert

  1. De Strijders – Dalton Hengelo Zuid

Meisjes groep 7

Fair play cup: Schothorst girls – De Schothorst

  1. FC Esrein girls – Esrein

Jongens groep 7

Fair play cup: De Nakkers – Titus Brandsmaschool

  1. FIFA 19 boys – St Janschool

Meisjes groep 8

Fair play cup: Kuyperkids – Kuyperschool

  1. FC Puddingpower – Europaschool

Jongens groep 8

Fair play cup: FC Toppers – Het Eimink

  1. S1 boys – Anninkschool

De uitslagen, evenals alle sponsoren en veel meer informatie, is te vinden op www.rotarystreetsoccerhengelo.nl of onze Facebookpagina.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer